Mala Hrvatska može se pohvaliti s mnoštvom rušitelja svjetskih rekorda.

Galerija


Sebastianov je cijeli život posvećen sportu. Ima 33 godine, trenira jednom do dva puta dnevno i oborio je dva Guinnessova rekorda. U zgibovima sa i bez opterećenja. 

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 2 Preminulo još 14 osoba: Stožer objavio nove podatke, u bolnicama gotovo 700 ljudi. Pogledajte stanje po županijama Koronavirus, ilustracija - 2 U Hrvatskoj danas manje od 900 novozaraženih: Provjerite kakvo je stanje u vašoj županiji

"Prvi rekord je oboren 2016., drugi 2017. Jedno natjecanje sam sa sobom, vrlo zanimljivo i u principu pobjeda nad sobom. Imam još neke rekorde koje bi, za koje sam blizu, koje bi mogo oboriti", rekao je Sebastian Mendiković. 

 A rekord je oborila i ova kravata. Nakon priprema koje su trajale dvije godine, 2003. oko Pulske Arene svezan je čvor kravate duge 808 metara. Ušla je u Ginnessovu knjigu rekorda i bila dobra promocija ovom istarskom gradu.

"Da, da, imalo je vrlo konkretne projekte. CNN je tada već objavljivao, odmah neposredno nakon što je to izvedeno, mnoge druge svjetske agencije. Zanimljivo je da je jedan japanski grad uočio Pulu upravo po tome i predložio im da postanu gradovi prijatelji", rekao je Nikola Albaneže, povjesničar umjetnosti iz Academie Cravatice. 

Hrvatski tamburaški orkestar po Guinnessu je najveći tamburaški orkestar na svijetu. Okuplja tamburaše iz cijele Hrvatske. Posljednji koncert održali su 2016. godine.

"Sad evo pripremamo, nadamo se da ćemo dogodine organizirati koncert s obzirom da će Hrvatska predsjedati Europskom Unijom pa da ćemo možda se pokazati i Europskim političarima", rekao je Martin Vuković iz Hrvatskog tamburaškog orkestra.  

Hrvati su u Guinnessovu knjigu rekorda ušli i zbog štrukle duge gotovo kilometar i pol, najveće slike od oko 6 tisuća metara. Ima tu još zanimljivih stvari, a sutra se možda ovom društvu pridruži još jedno hrvatsko ime.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr