Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Klimatske promjene vode do ekstermnih katastrofa: Meteorolog objasnio važnost ranog upozoravanja

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić istaknuo je da ekestremne prirodne nepogode zahtijevaju jačanje sustave ranog upozoravanja.

Klimatske promjene uzrokuju češće, ekstremnije pa i nepredvidive opasnosti od prirodnih nepogoda koje zamjetno povećavaju rizike od katastrofa. U takvim okolnostima izuzetno je važno jačati sustave ranog upozoravanja koje 24 sata prije pojave nepogode mogu smanjiti štetu i do 30 posto, istaknuo je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Istraživanje javnog mnijenja o zadovoljstvu zdravstvom 8 ISTRAŽIVANJE DNEVNIKA NOVE TV Koliko su Hrvati zadovoljni zdravstvom? Situacija je alarmantna

Pročitajte i ovo Zlatko Fumić, načelnik Brinja KAKO ĆE TO RIJEŠITI OPĆINA? Vode nemaju mjesecima, a kad je dobiju, nestane za nekoliko dana: "Molimo se za kišu"

Prema nedavnoj izjavi glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antónia Guterresa, izgradnja takvih sustava ključna je za spašavanje života i sredstava za život, iskorjenjivanje siromaštva i gladi te postizanje ciljeva održivog razvoja, dodao je Čačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene