Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Znate li koliko je snijega najviše izmjereno na Zavižanu? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Meteorolog Ivan Čačić u Maloj školi prognoze govori o meteorološkoj postaji na Zavižanu koja redovito mjeri najviše snijega u zemlji. Otkriva i kako je 1984. tamo izmjereno čak tri metra snijega.

Na najstarijoj i najvišoj meteorološkoj postaji u Hrvatskoj, na Zavižanu, snijeg i nije neka vijest. Već je bilo riječi o tome da ovdje nije prošao ni jedan mjesec u godini, pa niti onaj ljetni, kad nije bilo snijega.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li za što nam sve služe podaci o klimi? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić Jeste li znali - Ivan Čačić donosi Ivan Čačić Crno nam se piše: Znate li koliko katastrofa dnevno nas čeka u budućnosti?

U četvrtak je na Zavižanu izmjereno najviše snijega. Bilo ga je 72 centimetara što je ipak puno manje od maksimalne visine iz ožujka 1984. godine kad je snježni pokrivač dosegao visinu od 3 metra.

Prema svjedočenju našeg motritelja, gospodina Vukušića, do meteorološkog kruga iz planinarskog doma moglo se doći jedino preko prozora prvog kata Doma, jer su vrata u prizemlju bila duboko zakopana u snijegu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene