Malena Mila Rončević, koja je ujedinila cijelu Hrvatsku u borbi za njezin život, vratila se iz SAD-a s obitelji.

Galerija


Sjajna vijest! Mila Rončević, djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku, vratila se kući - potvrdila je to njezina obitelj za Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Vladimir Rončević i njegova unuka Mila Djed Rončević otkrio hoće li se malena Mila uskoro vratiti kući: ''Njezin veseli karakter i snaga važan su dio tog teškog puta" Mila Rončević u bolnici u Philadelphiji (Foto: Obiteljski album) Djevojčici koja je ujedinila Hrvatsku uspješno presađena koštana srž: "Ona je dobro i nalazi su dobri"

Njezin otac Marin rekao je kako je Milino zdravstveno stanje dobro, no pred njom je još dug put do potpunog oporavka, jer još pet godina postoji mogućnost povratka bolesti. Izjave nisu željeli davati, jer Milu ne žele izlagati potencijalnim novim zarazama, a javnost mole za razumijevanje. Svima zahvaljuju na donacijama koje su Mili pomogle u liječenju leukemije.

Podsjetimo, Mila je prije godinu i pol otišla na liječenje akutne megakariocitne leukemije u dječju bolnicu u Philadelphiji. Liječio ju je tim vrhunskih onkologa, a za njezino liječenje Hrvati su prikupili više od 37 milijuna kuna. Liječenje u SAD-u stajalo je 2,3 milijuna dolara.

Njezini roditelji su viškom novca osnovali zakladu za pomoć djeci kojoj su potrebna sredstva za skupa liječenja u inozemstvu. Mila je tijekom liječenja prošla tešku transplantaciju i oporavila se bez komplikacija, a svoj oporavak sada napokon nastavlja - kod kuće.