Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZDVOJENE ČELJUSTI

Malena Lorena operirana na klinici u Linzu: "Operacija je uspješno prošla, sljedeći tjedan još jedan zahvat"

Lorena Amidžić s majkom (Foto: privatni arhiv)
Lorena Amidžić s majkom (Foto: privatni arhiv) Foto: privatni arhiv
Djevojčica Lorena Amidžić, za čije su liječenje građani u kratkom vremenu prikupili potrebna sredstva, uspješno je operirana na klinici u Linzu, gdje su joj razdvojene čeljusti koje su bile srasle od rođenja.

Petomjesečna Lorena Amidžić uspješno je operirana na klinici u Linzu u Austriji. "Operacija uspješno prošla", potvrdila je njena majka Anamaria, no dodaje da ih očekuje još zahvata.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Malena Lorena Amidžić (Foto: privatni arhiv) Izvijestio HZZO Malenoj Loreni odobrena operacija u Linzu: Prva je beba u Europi rođena sa sraslim čeljustima

"Sljedeći tjedan jedan rutinski zahvat od desetak minuta. Možda će biti potreban još koji, ali se ne može točno znati kada", kaže Lorenina majka, dodajući da će liječnici stanje njene djevojčice pratiti i dalje. 

Za Loreninu operaciju građani su prikupili više od 30 tisuća eura, no na kraju se ipak aktivirao i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje koji je prije tjedan dana osigurao sanitetski prijevoz s medicinskom pratnjom do klinike u Linzu te najavio da će podmiriti troškove puta i boravka jednog od roditelja uz dijete. 

Lorena je prva beba u Europi rođena sa sraslim čeljustima, zbog čega se nije mogla normalno hraniti. Prva operacija razdvajanja čeljusti prošla je uspješno, a u nastavku liječenja očekuje ju još manji zahvat. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene