Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestio HZZO

Malenoj Loreni odobrena operacija u Linzu: Prva je beba u Europi rođena sa sraslim čeljustima

Malena Lorena Amidžić (Foto: privatni arhiv)
Malena Lorena Amidžić (Foto: privatni arhiv) Foto: privatni arhiv
HZZO je izvijestio da je uz pozitivno rješenje za njezino liječenje, koje je izdano u petak, 24. studenoga, odobren i sanitetski prijevoz s medicinskom pratnjom do klinike u Linzu, a HZZO će podmiriti i troškove puta i boravka jednog od roditelja uz dijete.

U povodu odlaska na liječenje u inozemstvo petomjesečne djevojčice Lorene Amidžić na operaciju razdvajanja čeljusti, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je kako je, uz pozitivno rješenje za njezino liječenje, koje je izdano u petak, 24. studenoga, odobren i sanitetski prijevoz s medicinskom pratnjom do klinike u Linzu, a HZZO će podmiriti i troškove puta i boravka jednog od roditelja uz dijete.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

"Isti dan kada je izdano rješenje, zatražena je faksom od klinike u Linzu potvrda termina za operaciju, te smo dobili povratnu informaciju da prihvaćaju našu tiskanicu i da će dijete biti operirano. Zahtjev za liječenjem rješavan je po hitnom postupku i smatramo da je HZZO učinio sve kako bi djevojčica što je moguće prije otišla na potrebno liječenje. Roditelji su obaviješteni o našem rješenju", kažu u HZZO-u.

Malena Lorena Amidžić (Foto: privatni arhiv) Malena Lorena Amidžić (Foto: privatni arhiv) Foto: privatni arhiv

Petomjesečna djevojčica prva je beba u Europi rođena sa sraslim čeljustima, zbog čega se nije mogla normalno hraniti, pa će u Linzu biti podvrgnuta operaciji razdvajanja čeljusti.

Njezino zdravstveno stanje izazvalo je veliki interes javnosti te je zahvaljujući velikom odazivu donatora u kratkom vremenu prikupljeno više od 30.000 eura.

Djevojčica bi danas trebala biti primljena u austrijsku bolnicu. Obitelj je podnijela zahtjev HZZO-u za pokrićem troškova liječenja u inozemstvu, no ne čekajući konačnu odluku, i sami su krenuli u prikupljanje sredstava za liječenje. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene