Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pune ruke posla za vatrogasce

Makarska "zaplivala": Pala ogromna količina kiše, poplavljene kuće, kafići, javne garaže...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makarsku je noćas zadesila velika poplava nakon ogromne količine kiše, zbog koje su vatrogasci čitavu noć i jutro imali pune ruke posla s ispumpavanjem objekata.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Makarskoj je u protekla 24 sata palo čak 118 milimetara kiše, odnosno najviše u Hrvatskoj u istom periodu.

Pročitajte i ovo Poplave u New Yorku Veliki problemi VIDEO Snažna kiša paralizirala New York, guvernerka poručila: "Oluja je opasna po život" Poplavljena Ulica Domovinskog rata u Splitu - 6 Cestu prekrila voda FOTO Pogledajte potop u Splitu, prometnice pod vodom

Kako javlja Radio Dalmacija, makarski su vatrogasci noćas od jedan sat do pet sati ujutro ispumpavali vodu iz poplavljenih prostora na 30 lokacija po cijelom gradu. Poplavile su dvije velike javne garaže te privatne kuće, kafići i restorani.

Obilna kiša uzrokovala je i odrone na cestama na području Omiša, no oni su brzo otklonjeni, a promet normaliziran.

Vatrogasci i dalje imaju pune ruke posla zbog potopljenih garaža, prizemnih i drugih objekata, a jutros do 7 sati imali su 32 intervencije na pumpanju vode iz gospodarskih i privatnih objekata, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika na moru od jutros u 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin Makarska. Tijekom noći u većini zemlje pao je i prvi ovosezonski snijeg, koji je tijekom jutra prouzročio probleme u prometu, a najviše ga je palo na Plitvicama (19 centimetara) i u Ogulinu (18 centimetara). (B.V./Hina)

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene