Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naselje s problemom

Makarska: Futuristička i moderna zgrada izvana, a pod zemljom - sramota

Makarska: Muke po septičkim jamama (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Makarska: Muke po septičkim jamama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Makarska: Muke po septičkim jamama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Makarska: Muke po septičkim jamama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Makarska: Muke po septičkim jamama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Moderna i nimalo jeftina nova zgrada Uprave makarskog Vodovoda otvorila je rasprave na turističkoj rivijeri. Dok 10 posto grada Makarske još nema kanalizaciju, milijuni se troše na nove urede. Vodovod poručuje da kreću s potraživanjem novca za kanalizaciju iz EU fondova.

Iznad Makarske, na istočnom ulazu u grad nalazi se nova zgrada. Moderno, futuristički izgleda, ali bit će spojena na septičku jamu, baš kao što su i svi drugi objekti u naselju.

Nova zgrada makarskog Vodovoda stajala je gotovo milijun eura no mnogi se pitaju je li taj novac mogao biti uložen u kanalizaciju koju neki dijelovi Makarske još nemaju. Ovdje su većinom poslovne zgrade i trgovački centar, no na drugoj strani grada, naselje Veliko Brdo također nema kanalizaciju, a tamo je u pitanju 200 do 300 kuća. Grade se i apartmanske vile i sve su na septičkim jamama. No, domaći desetljećima žive ovako.

Pročitajte i ovo Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

U naselju kod nove zgrade Vodovoda treba izgraditi još kilometar i pol kanalizacije. Bivši gradonačelnik Makarske, Tonči Bilić (SDP), tvrdi da postoji novac, a koče ih i dozvole. "Osigurana su sredstva u vodovodu, 2 milijuna kuna za kanalizaciju i 6 milijuna kuna za vodoopskrbu", rekao nam je Bilić.

U Velikom Brdu trebat će za kanalizaciju puno više od milijun eura potrošenih za novu upravnu zgradu, čak 22 milijuna. "Bit će to do 2020. Zatražit ćemo novac iz EU fondova, aplicirat ćemo do kraja ove godine", tvrdi direktor Vodovoda Makarske. U Makarskoj je na vlasti HDZ. Danas nisu našli vremena za ovu temu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene