Maja Grba Bujević, šefica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera danas je prisegnula na mjestu zastupnice u Saboru.


Grba Bujević je bila zadnja na listi HDZ-a u sedmoj izbornoj jedinici te je osvojila 3.618 glasova

Vezani članci Maja Grba Bujević i Valentina Baus - 4 Šefica Hitne pomoći o glasačima iz samoizolacije: ''Oko 2600 ih je bilo možda s nekim u kontaktu. Ako budemo imali sreće, možda za izbore nećemo imati nikoga u izolaciji" Maja Grba-Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Grba-Bujević objasnila kako će izgledati odlazak u bolnicu na pregled: ''Liste čekanja neće biti tako velike kako se čini''

U saborske klupe ide kao zamjena Josipu Salapiću, koji ne može obnašati dužnost zastupnika obzirom da je ujedno i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave. 

Grba Bujević je uoči današnje sjednice Sabora prvi put sujdelovala na sastanku kluba zastupnika HDZ-a.

Za razliku od šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka koji je uporno odbijao reći je li član HDZ-a, Grba Bujević je krajem travnja otkrila kako je u stranci već 20-ak godina

Posljednjih dana, rad Nacionalnog stožera suočava se brojnim kritikama kako je riječ o političkom tijelu koje donosi političke odluke. Predsjednik Zoran Milanović je pak Stožer nazvao paratijelom te ustvrdio kako bi Sabor trebao sudjelovati u donošenju odluka.