Maja Grba Bujević, šefica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera danas je prisegnula na mjestu zastupnice u Saboru.


Grba Bujević je bila zadnja na listi HDZ-a u sedmoj izbornoj jedinici te je osvojila 3.618 glasova

Vezani članci Maja Grba-Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević: ''Užasavam se scena nekih političara koje vidim na televiziji'' Maja Grba Bujević, članica Stožera civilne zaštite i načelnica Kriznog stožera Obiteljski liječnici ljuti na Maju Grba-Bujević: ''Govorite o stvarima koje ne poznajete, bavite se svojim poslom''

U saborske klupe ide kao zamjena Josipu Salapiću, koji ne može obnašati dužnost zastupnika obzirom da je ujedno i državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave. 

Grba Bujević je uoči današnje sjednice Sabora prvi put sujdelovala na sastanku kluba zastupnika HDZ-a.

Za razliku od šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka koji je uporno odbijao reći je li član HDZ-a, Grba Bujević je krajem travnja otkrila kako je u stranci već 20-ak godina

Posljednjih dana, rad Nacionalnog stožera suočava se brojnim kritikama kako je riječ o političkom tijelu koje donosi političke odluke. Predsjednik Zoran Milanović je pak Stožer nazvao paratijelom te ustvrdio kako bi Sabor trebao sudjelovati u donošenju odluka.