Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život na visokoj nozi

Luksuzan tretman pasa u Medulinu, pogledajte najbogatije hrvatske pse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Medulinu smo snimili najbogatije hrvatske pse. U netom otvorenoj uzgajivačnici, tibetanski mastifi, malo je reći, uživaju. Imaju vlastiti apartman, frizerski salon i bazen. Osim toga, riječ je o vrlo snažnim i moćnim psima čija je cijena vrtoglava. Od stotinu tisuća do nekoliko milijuna eura.

Car ima pet, Apra dvije godine. Oni su tibetanski mastifi i sa svojih sedam mladunaca žive u luksuznom apartmanu i slušaju glazbu. 'Pas mora uživati, ovdje gdje leži da mu nije prljavo, da mu je to čisto, da može odmarati, da može doslovce biti kao i čovjek', objasnio je Radislav Divljak, vlasnik pasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija U Južnoj Koreji Mesna industrija se opirala, ali nema povratka: Zabranjuje se klanje pasa i prodaja njihova mesa

A ovi psi žive gotovo kraljevski. Njihovi vlasnici dio su vlastita imanja preuredili za njihov uzgoj. Kako se bave građevinom, tvrde, to nije bio težak zadatak. Psi imaju trenutno devet boxeva. Svaki box ima svoj prozor, za toplinu i za ventilaciju.

A osim kade za kupanje imaju i svoj privatni frizerski salon u kojem se uljepšavaju. 'Tu su njihove četke, fenovi i sve ostalo s čime se oni češljaju kad se okupaju i gdje se sređuju kad budu išli na izložbe', rekao je Divljak.

A kako bi ostali zdravi i lijepi jedu samo najfiniju hranu. Ona se pak priprema u za njih posebno opremljenoj kuhinji. Iznos mjesečnog menija tako se zna popeti i do 10 tisuća kuna. 'Unutra stavim kuhati, drugi put stavim jetrice, kuhaju se kosti od govedine, od junetine, teletine', ispričala je Vasilija Divljak, vlasnica pasa.

A da vitamini budu na broju za njih je spremna i puna košara svježeg voća. 'Apra nam voli dosta voća jesti, sama bere jagode, maline', rekla je Vasilija. I dok zimi uživaju u maženju i masaži, ljeti se hlade u vanjskom bazenu.

'Ljubav prema psima je prevladala sve. Ako treba jesti ću u dva dana jedan put, ali oni će imati sve', kazao je Radislav. A oni doista i imaju sve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene