Luki Modriću prijeti kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.


Luka Modrić stigao je u osječko Državno odvjetništvo na ispitivanje zbog sumnji u davanje lažnog iskaza prilikom svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću.

Vezani članci Luka Modrić i Luka Peroš Luka Modrić pohvalio se fotkom sa zvijezdom hit-serije: "Uvijek mi je zadovoljstvo, imenjače" Nema dokaza da je Modrić lagao na sudu (Foto: Dnevnik.hr) Slučaj "lažno svjedočenje": Optužnica protiv Luke Modrića pravomoćno odbačena

A ako se dokaže da je lagao, riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

"Došao sam reći istinu. Moja je savjest čista. Nisam počinio nikakvo kazneno djelo", rekao je Modrić novinarima nakon ispitivanja. 

Tužiteljstvo je 19. lipnja otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću 13. lipnja neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s NK "Dinamo" u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja. (Hina/D.I.)