Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVREMENA AMNEZIJA

Luka Modrić na mukama: Za lažni iskaz kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od svjedoka do osumnjičenika i to u samo nekoliko dana. Tako izgleda put Luke Modrića protiv kojeg je tužiteljstvo otvorilo istragu zbog sumnje na davanje lažnog iskaza na sudu u Osijeku tijekom suđenja Zdravku Mamiću. Modrić će tako morati ponovno na ispitivanje. A ako se dokaže da je lagao, riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Krije li se iza privremene amnezije Luke Modrića izvršeni pritisak da drukčije svjedoči na sudu ili je posrijedi nešto drugo, sada istražuje tužiteljstvo. 

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Zoran i Zdravko Mamic bivši nogometaši Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac"

U svakom slučaju, upozoravaju odvjetnici, ispitivanje svjedoka nije bezazleno. Iako na ispitivanje dolaze bez odvjetnika i USKOK iskaze svjedoka ne snima, upozorenja su jasna. Moraju govoriti istinu, inače su u kaznenom djelu.

"Odgovara na određena pitanja, pojašnjava neke stvari ako tužitelju nisu jasne. I to je to. Na kraju potpisuje zapisnik da je slušao glasan diktat tužitelja koji provodi ispitivanje, da nema primjedbe na sadržaj istoga i to ovjerava svojim potpisom", kaže odvjetnik Tihomir Mišić.

Mišić je branio mnoge igrače koji su se našli na sudu jer su dovedeni u ovisan položaj o menadžerima potpisujući svakakve ugovore.

"Igrači u vrlo ranoj dobi potpisuju svakakve građanske ugovore. U trenutku kad se igrač želi odvojiti od menadžera, odnosno žele raskinuti ugovor, oni su u većini slučajeva, po mom iskustvu, prisiljeni plaćati vrlo visoke ugovorne kazne koje su u svakom slučaju u velikom nesrazmjeru s onim šta su oni u tog igrača uložili", kaže Mišić.

I dok svi inozemni mediji i danas prenose Modrićev slučaj, u njegovom se klubu, Real Madridu, o ovome još nisu oglasili.

Ivica Medo, sportski komentator portala Gol.hr, vjeruje da se Modriću u Realu neće ništa dogoditi sve dok se sudski postupak ne okonča.

"Real će stati iza svojih igrača sve dok ne bude donesena neka presuda, tek onda će reagirati. Ako bude presuda da je kriv, onda će se vidjeti što će Real napraviti. Do tada, on će mu pružiti vjerojatno svu logističku podršku. To naravno ide do neke granice. U ovom slučaju sigurno će mu pružiti podršku od pravne službe do ostale logistike. To su ogromne investicije, igrači koji vrijede milijune", kaže Medo.

Grafološkim vještačenjem tužitelji će, vjeruju, bez problema dokazati da je Modrićev potpis iz aneksa ugovora 2004. ustvari potpisan naknadno 2009. nakon Modrićevog prelaska u Tottenham.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene