Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kronologija komunikacije

Luka Mišetić svjedočio u suđenju Ivanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja zagrebačkom odvjetniku Marinu Ivanoviću, optuženom za uništavanje ili prikrivanje arhivske građe danas je svjedočio jedan od branitelja generala Ante Gotovine Luka Mišetić koji je rekao da su dokumenti za koje se tereti Ivanovića predani haaškom tužitelju, a da obrana Gotovine nikad nije imala dokumente koje je tražio Haag.

Ivanoviću, koji pomaže obrani Gotovine, sudi se od početka prošle godine za uništenje ili prikrivanje arhivske građe, odnosno rokovnika zapovjednika topničko-raketne skupine za vrijeme 'Oluje' Ante Karduma u kojem se nalazila lista ciljeva. Mišetić je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu opisao kronologiju komunikacije ureda obrane i Vlade, ustvrdivši da su svi zahtjevi prema obrani utemeljeni isključivo na dokumentima koje je od Vlade tražilo haaško tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnici hrvatskih generala najavljuju osporavanje teza tužitelja Slika nije dostupna Gotovinina obrana traži odbacivanje optužbi za ubojstvo

'Svi dokumneti su predani'

Ni jedan od tih dokumenata nije imala Gotovinina obrana, kazao je Mišetić, dok je za dokumente za koje se tereti Ivanovića rekao da to nisu dokumenti koje je tražilo haaško tužiteljstvo. Mišetić je dodao da su dokumenti za koje se Ivanovića tereti predani haškom tužitelju i da je jedan od njih uložen u spis. Svjedok Luka Mišetić, koji je jedan od vodećih branitelja u odvjetničkom timu generala Gotovine, objasnio je sudu i način donošenja odluka ureda obrane. Mišetić je rekao da su on, Gregory Kehoe i Payam Akhavan kao glavni odvjetnici jedini nadležni donositi odluke po svim pitanjima, poput odluka o dokumentaciji ili o tome koji će se dokazi i svjedoci korisiti. Kad bi netko od djelatnika učinio nešto na svoju ruku bio bi isključen iz tima i stegovno gonjen pred odvjetničkim komorama u Haagu i u Hrvatskoj, ustvrdio je Mišetić.

Rasprava se nastavlja 4. veljače kada bi trebao biti saslušan Ivan Crnčec, načelnik Sektora za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudovima pri Ministarstvu pravosuđa. Crnčec je u listopadu pretprošle godine bio u zagrebačkom uredu obrane Gotovine pa bi kao svjedok tužiteljstva trebao sudu ispričati što je tamo tražio i vidio. Ivanovićev branitelj Mitko Naumovski očekuje da će s tim svjedočenjem suđenje njegovom branjeniku biti gotovo, a presuda objavljena tog ili u iduća tri dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene