Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do 2022. godine.

Luka Burilović izabran za predsjednika HGK-a

HGK
HGK (Foto: HGK) HGK
Aktualno Galerija +0 HGK Galerija 1/1 >>
Luka Burilović bit će predsjednik Hrvatske gospodarske komore i u mandatnom razdoblju od 2018. do 2022. godine. Tako je odlučila Skupština HGK-a na 7. sjednici održanoj 25. siječnja u skladu s odredbama Poslovnika o radu Skupštine tajnim glasovanjem.

''Vizija i strateški projekti Komore za naredno razdoblje predstavljaju upravo želju da zajedno s vama nastavimo posao zacrtan Strategijom HGK 2017. – 2022. Pritom primarno mislim na internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, provedbu dualnog obrazovanja i digitalizaciju usluga. Jačanjem mreže predstavništava bit ćemo još bolja potpora pri izvozu, što je jedan od ključnih elemenata razvoja gospodarstva RH“, istaknuo je predsjednik HGK-a Luka Burilović u svom govoru naglasivši kako mu je jedan od ciljeva u narednom mandatu da kreatori politika još snažnije uvažavaju glas gospodarstva.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Luka Burilović došao je na čelno mjesto Komore 1. travnja 2014. godine napustivši mjesto predsjednika Uprave Sladorane Županja. U svom se obraćanju osvrnuo i na mandat koji je na isteku.

''Bio sam itekako svjestan teškog puta koji je tada bio pred nama, ali i potencijala koji možemo ostvariti. Stoga, dok su drugi govorili o reformama, mi smo ih provodili – rezanjem nepotrebnog i povećanjem efikasnosti. Četiri godine poslije, HGK je institucija jasne svrhe i doprinosa gospodarstvu. Ne postoji gospodarska tema u kojoj se komorskog stručnjaka ne pita za mišljenje. Postali smo servis svojih članica i glas gospodarstvenika koji se ne smije zanemariti“, rekao je Burilović.

Naglasio je i da u narednom razdoblju fokus Hrvatske gospodarske komore mora biti i na privlačenju stranih investicija i apsorpciji sredstava iz EU fondova te kako će nastaviti poticati sve reforme u državi i biti potpora institucijama, posebno misleći na reforme pravosuđa, javne uprave i obrazovanja.

HGK HGK Foto: HGK

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene