Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Afera na aferu

'Premijerka ne zna što joj se događa u Vladi, ali zna od prije 9 godina?!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je predsjednica Vlade Jadranka Kosor otkrila kako je našla dokumente koji za nelegalne poslove optužuju i bivšeg SDP-ova ministra Šimu Lučina, logično je pitanje je li ih poslala nadležnim službama ili čeka početak predizborne utrke.

Aferom na aferu, no bez dodatnih objašnjenja, taktika je premijerke Kosor. Premijerka je jučer u društvu bivšeg ministra Kirina, komentirajući njegove poslove s Fimi medijom, pozvala institucije da preispitaju i rad njegova prethodnika SDP-ovca Šime Lučina. 'Između 2001. i 2003., gdje su se poslovi sklapali pogodbom, a nisu išli preko javnoga natječaja, radi se o velikom iznosu, koji je negdje oko 28 milijuna kuna', rekla je premijerka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovarali se par puta godišnje Njemački proizvođači automobila u kartelu? Borzan traži pravo odštete za vlasnike u Hrvatskoj Slika nije dostupna NJEMAČKI DIV NEOBIČAN POTEZ MERCEDESA Radnici će dobiti specijalni bonus, ali pod jednim uvjetom

>> Kosor: Sve treba pretresti, pa i ugovore iz 2001. do 2003.

Na Iblerovu trgu začuđeni su premijerkinom izjavom. Prozvani SDP-ovac Šime Lučin premijerkine optužbe odbacuje a stranka poručuje kako to da je premijerka tako dobro upoznata s poslovima koje je radila koalicijska Vlada od prije 8 ili 9 godina, a ne zna što se događalo u Vladi u kojoj je i sama sjedila.

'Ne licitirajte imenima'

Riječke tržnice i Daimler afere su koje HDZ-ovci spočitavaju SDP-u. Sada je izvučena i nova. Predsjednik Josipović poručuje - ne licitirajte imenima dok ne završe istrage. 'Prema svim sumnjivim poslovima se treba ponašati na isti način. Dakle politika nije ta koja treba presuditi. Ako ima neki sumnjivi ugovor, dostavlja se državnom odvjetništvu i to je jedini mogući put', rekao je.

Je li to i učinila, Kosor ne otkriva. Kao ni jesu li iz SAD-a, gdje je nedavno i sama bila, zatražena imena iz afere Daimler. Istražuju li se poslovi Šime Lučina, državno odvjetništvo i USKOK ne žele potvrditi, tek poručuju ne komentiramo politička prepucavanja. No bez konkretnih optužnica afere će ionako poslužiti kao predizborni trikovi političkih opcija koje će međusobno mjeriti čija ih je ladica punija.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene