Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruju li svojim vozačima?

Ministri komentirali aferu SMS: Damir Krstičević dao, u najmanju ruku, neobičan odgovor

Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministri su uoči današnje sjednice Vlade komentirali aferu SMS, u sklopu koje je uhićen Blaž Curić, vozač ministra Tolušića i kum Milijana Brkića, kojeg se sumnjiči da je bivšem informatičaru MUP-a Franji Vargi dojavio da se nad njim provodi istraga zbog optužbi za fabriciranje lažne SMS prepiske za Zdravka Mamića. Otkrili su koliko vozača imaju, vjeruju li im te što pričaju pred njima.

Novinari su Kuščevića pitali pazi li što govori pred svojim vozačem, na što je ministar uprave odgovorio: 

Pročitajte i ovo Zlata Đurđević, profesorica kaznenog prava Oglasili se i iz HND-a Profesorica kaznenog prava: "Nakon podizanja optužnice, kad je spis došao na sud, to je posve javan postupak" Ivana Brkić Tomljenović (Foto: Dnevnik.hr) Afera SMS U HDZ-u "sve idilično": Plenković stranačkim čelnicima dao uputu da se suzdrže od komentara

"Naravno da ne pazim. Nemam što skrivati. Posao političara i ministra javni je posao, normalno razgovaram", kaže Kuščević.

S Milijanom Brkićem, za kojeg kaže da mu je dobar prijatelj, nije razgovarao, a nije se, kaže, čuo ni s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

Na pitanje radi li se o unutarstranačkim obračunima, kako govori oporba, Kuščević kaže da "oporba mora razumjeti da Vlada radi svoj posao, a institucije rade svoj".

"Nema nikakve veze između ta dva postupka. Ako oporbi to nije jasno, da smo odvojili pravosuđe, policiju, istragu, USKOK... neka razmisli. Mi ne radimo po njihovu principu", kazao je Kuščević.

Kuščević je kazao da ministarstvo uprave ima tri vozača, dok je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić kazao da on ima jednog vozača.

"Ja svom vozaču vjerujem. To je čovjek koji sa mnom provede na desetke tisuća kilometara, tu mora biti povjerenja", objasnio je Ćorić na svom primjeru.

Svom vozaču vjeruje i ministar turizma Gari Cappelli.

"Vozio je ministre iz raznih stranaka, imam povjerenja u njega", kaže Cappelli. Na pitanje treba li se Milijan Brkić sam javiti USKOK-u, kaže: "Imate stranačka tijela, ne trebam ja to puno komentirati. Brinem se o onome što se događa u mom resoru", kaže Cappeli.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac na novinarsko pitanje hoće li u aferi SMS biti političkih posljedica, rekla je da "vjerojatno hoće", no nije precizirala za koga.

Komentirala je i odnos sa svojim vozačem, s kojim kaže da se slaže "jako dobro", te je napomenula: "Imam samo jednog vozača".

Krstičević o sigurnosti

Ministar obrane Damir Krstičević također vjeruje svom vozaču, a na pitanje je li zabrinjavajuće curenje informacija iz istraga, kratko je poručio: "Sigurnost, sigurnost, vojska."

"Moramo voditi računa o sigurnosti, došao sam s terena i bavim se sigurnosti i ozbiljnim stvarima", poručio je ministar s međunarodne konferencije "Javne i privatne sigurnosne kompanije u zaštiti kritične infrastrukture"

Krstičević nije bio raspoložen za komentiranje SMS afere, ali je zato spremno odgovarao na pitanja vezana uz požare.

"To je ključno pitanje, postavio si dobro pitanje. To je najvažnija stvar za mene. Moja odgovornost, sigurnost, sustav domovinske sigurnosti. Pohvala cijelom sustavu domovinske sigurnosti, pohvala svim našim vatrogascima i vojnicima, kao i lokalnoj zajednici", kazao je Krstičević.

"Mi možda nemamo takvih u Zagrebu, ali dolje su ozbiljni požari. Vidite kako mještani organizirano brane svoje domove kroz sustav domovinske sigurnosti. Cijela Hrvatska treba biti ponosna. Hvala dragom Bogu da niti jedan ljudski život nije stradao. Imali smo dva ozlijeđena vatrogasca koje sam posjetio. Moramo brinuti o ljudima i vidjeti što država može napraviti", kazao je Krstičević.

Kad su novinari pokušali vratiti razgovor u smjeru SMS afere, Krstičević je poput mantre krenuo ponavljati riječ "sigurnost".

"Ja sam ministar obrane i sigurnosti. Bavim se siugurnosti. Ja pazim na sigurnost i sustav domovinske sigurnosti. To je ključ, da gradimo sigurnost. Sigurnost, sustav domovinske sigurnosti. Hrvatska vojska ", kazao je ministar.  (Hina/D.I.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene