Saborski zastupnik Ivan Lovrinović upozorio je jutros na, kako kaže, pokušaj tihe privatizacije Hrvatske poštanske banke.


Na idućoj skupštini, tvrdi, sprema se dokapitalizacija banke, a uz to bi se promjenom statuta upravljačka prava dala manjinskim privatnim dioničarima. HPB bi, kaže, dokapitalizirali privatni mirovinski fondovi, a država bi na taj način potpuno izgubila nadzor nad financijskim sustavom. Zbog toga bi, tvrdi, i kamate mogle ponovno rasti, što su još jučer najavili guverner Vujčić i ministrica Dalić.

"Država želi, dala je mig ovoj upravi koju nije izabrala, a ova mora očito odraditi i  zaraditi svoj status da opstane na ovoj poziciji, ona ima zadatak da otkupi lošu Jadransku banku Šibenik, koja je loše sanirana i to sve na račun mirovinskih fondova", rekao je Lovrinović.
 

Vezani članci Ivan Lovrinović (Foto: Dnevnik.hr) Imamo li istarsku grupu Borg? Zastupnik Lovrinović upozorava na ključni detalj o Uljaniku za koji javnost ne zna Ivan Lovrinović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) "Najviše našeg novca otišlo je na sanaciju banaka, a ne na subvencije u poljoprivredi"
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju