Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izašao iz auta i pucao

Pijani lovac (68) kod Krapine iz čista mira upucao susjedova psa, policija protiv njega podnijela više prijava

Zlatni retriver, ilustracija (Foto: Getty Images) - 1
Zlatni retriver, ilustracija (Foto: Getty Images) - 1 Foto: Getty Images
Lovac (68) na Staru godinu iz čista mira upucao je psa koji je od posljedica ranjavanja umro tri dana kasnije u veterinarskoj ambulanti. Policija je napadača prijavila za za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja te za nedozvoljeno držanje oružja.

Trogodišnjeg retrivera, ljubimca obitelji Puljek iz Trškog Vrha pokraj Krapine, na Staru godinu upucao je lovac (68) koji je izašao iz automobila i pucao u životinju 50-ak metara od prve kuće. Pas je umro tri dana kasnije od posljedica ranjavanja. Naime, retriver Balto se bio pridružio susjedi i njezinu psu u šetnji kad ga je upucao 68-godišnjak, inače poznanik i susjed obitelji koji su vlasnici psa.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac

Muškarcu je izmjereno 0,78 promila alkohola u krvi te je prijavljen za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, a policija mu je oduzela oružje, javlja portal Ni Zagorje malo.

Odgovore smo potražili i u PU krapinsko-zagorskoj.

"Sukladno Vašem upitu izvješćujemo Vas kako će protiv 68-godišnjeg hrvatskog državljanina osim kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela iz čl. 205. st. 1. KZ-a biti podnesen i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.29.st.3., kažnjivo po čl.71.st.1. toč.4. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Također se primijenio i čl.71.st.2. istog zakona, odnosno s obzirom da je počinitelj lovac i držatelj više komada oružja njemu je svo oružje odmah oduzeto do okončanja sudskog postupka", stoji u odgovoru PU krapinsko-zagorske na naš upit.

Predsjednik lovačkog društva u kojem je 68-godišnjak član za spomenuti portal je kazao da ne vidi ništa sporno s ubojstvom psa, a o zakonima, kaže, nije informiran niti ga to zanima. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene