Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve su glasnija nagađanja kako će direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić sutra biti smijenjena s te vodeće funkcije.


Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin danas je smjenu direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, protumačio kao nakanu da se ovlada sa 70-80 milijuna proračuna HTZ-a preko konzultantskih tvrtki.

Te tvrtke, THR iz Barcelone i Horwath Consulting, stalno dobivaju poslove na natječajina HTZ-a i "jako dobro komuniciraju s ekipom iz Istre", ustvrdio je Kajin na konferenciji za novinare.

Kajin podsjeća da 'priča' počinje smjenom Nike Bulića, dugogodišnjeg prvog čovjeka HTZ-a, koji "nije bio sklon nekim muljatorima i nije im davao lovu koja se tražila", nakon čega je postavljena Matešić, ali kako je i ona odbila neka financiranja, doživjela je sudbinu sličnu Bulićevoj.

Vezani članci Odmaranje u moru Još stignete na odmor diljem Hrvatske: Ministarstvo časti s 50 posto popusta na smještaj, prijevoz, ulaznice... Koronavirus, Hrvatska Turistički podaci za kolovoz bolji od očekivanja: Nijemaca i ovih turista više nego lani, Istra ima najviše noćenja

Matešić: Osnovna asocijacija Hrvatske su sunce i more

Kajin tvrdi da je direktor THR-a Eulogio Bordas za HTZ pripremio novu sistematizaciju koju oni nisu ni naručili, a koja donosi novu organizaciju kojom se Matešićeva degradira na operativnu direktoricu i više nema utjecaja na financije.

Kako Matešić to nije htjela platiti, sad ju se smjenjuje, navodi Kajin.

Tvrdi da se iza toga slučaja krije 60-70 milijuna intelektualnih usluga što je preveliki novac.

Smatra da je odgovornost dijelom snosi i Vlada jer dopušta da kroz ministarstva te poslove isključivo vodi jedna politička opcija.

Više nema prakse da je ministar iz jedne stranke, zamjenik iz druge, a pomoćnik iz treće. Sada se sve koncentrira unutar jedne stranke i zato se događa ovo što se događa – zaključio je Kajin, očito 'ciljajući' na IDS.

Suglasan je da HTZ ima previše zajednica po Hrvatskoj i da ih treba reformirati, no nije uvjeren da se to radi neposredno pred sezonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook