Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIP uvažio zahtjev HDZ-a

U Splitu se ponovno prebrojavaju glasovi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je u tijeku ponovno prebrojavanje glasova drugog kruga lokalnih izbora za gradonačelnika.

Državno izborno povjerenstvo pristalo je na zahtjev splitskog HDZ-a da se ponovno prekontroliraju glasački listići s lokalnih izbora zbog sumnje na nepravilnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drugi krug lokalnih izbora Rezultati po gradovima! Slika nije dostupna Ostojić priznao poraz i čestitao Bandiću Vrkić srušio Bubala! SDP dobio i Vukovar i Split!

Prema riječima predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića bilo je 1.800 nevažećih glasova (listića), a kandidat SDP-ove koalicije Ivo Baldasar osvojio je 615 glasova više od kandidata HDZ-ove koalicije gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića.

U ovim trenucima traje ponovno prebrojavanje glasova - prebrojat će se i provjeriti sadržaj nevažećih listića te nasumično odabranih 16 kutija listića na kojima je zaokružen Ivo Baldasar.

Prema dosadašnjim informacijama, pregledavanje je pri kraju, a sve što se uočava u pregledavanju važećih, ali i nevažećih listića, za sada je regularno.

DIP: Ponovno prebrojavanje nije nepoznanica u hrvatskom izbornom sustavu

Iz DIP-a su izvijestili kako zahtjevi za ponovnim prebrojavanjem glasova nisu nepoznanica u hrvatskome izbornom sustavu te da je i ranije bilo takvih zahtjeva. Na proteklim je izborima bilo slučajeva kad su se glasovi ponovno prebrojavali, kazala je potpredsjednica DIP-a Zdravka Čufar Šarić.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene