Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema informacijama Državnog izbornog povjerenstva, SDP-ovac Zdravko Ronko u drugom krugu izbora za gradonačelnika Požege izgubio je od HDZ-ovca Vedrana Neferovića za 46 glasova. SDP je zatražio ponovno prebrojavanje.


Gradska organizacija SDP-a Izbornom je povjerenstvu grada Požege danas uputila zahtjev za uvid u izborni materijal za izbor gradonačelnika grada Požege, izvijestio je na danas održanoj konferenciji za novinare predsjednik Izbornog povjerenstva za grad Požegu Mile Soldo.

>> GIP Split: Nema većih nepravilnosti, pobijedio je Baldasar

Vezani članci Splitska riva SDP objavio kandidata za gradonačelnika Splita, on odmah poručio: ''Vrijeme je da ponovno krene, raste i cvita'' Mislav Bago Mislav Bago o Žiniću i gradonačelniku Požege: ''Plenković nema alibi, to nisu dužnosnici koji su nekoga naslijedili, to su njegovi ljudi''

Na jučer održanim lokalnim izborima SDP-ov dosadašnji gradonačelnik Zdravko Ronko dobio je potporu 48,65 posto glasova birača, a HDZ-ovac Vedran Neferović 49 posto glasova birača, odnosno 46 glasova više.

'Gradska organizacija SDP-a zahtijeva da im se omogući uvid u sav izborni materijal, znači sve kompletno od ispravnih, važećih, nevažećih listića i ostalih mogućih nepravilnosti. To će im prema propisima Gradsko izborno povjerenstvo i odobriti. I druga strana ima pravo nazočiti uvidu u izborni materijal', naveo je Soldo.

Prema riječima predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva Branimira Miljevića u drugom izbornom krugu nije bilo nikakvih incidentnih situacija niti kršenja izbornih pravila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook