Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekipe i dalje na terenu

Lokaliziran požar kod Omiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je jučer poslijepodne buknuo sjeverno od Omiša na brdu Babnjača zahvativši oko 100 hektara borove šume i makije, danas prijepodne vatrogasci su uspjeli su lokalizirati, doznaje se od zapovjednika požarnog područja Omiš Ivana Kuvačića.

Nakon saniranja požara obavit će se očevid i utvrditi uzrok požara, rečeno je u PU splitsko-dalmatinskoj. “Oko tridesetak vatrogasaca s naprtnjačama, u kojima je bila voda, uspjelo je u zadnji trenutak zaustaviti vatru nekoliko desetaka metara prije njezinog ulaska u novu šumu, što bi dovelo u opasnost naselje Tugare”, izjavio je Kuvačić.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost Izgorjela je etaža kuće u vlasništvu 49-godišnjaka Detalji nepoznati Izgorjela etaža obiteljske kuće: Muškarac dobio opekline po glavi i tijelu, zadržan u bolnici

>> Buknuo požar sjeverno od Omiša, gori 100 hektara šume

Pošto su lokalizirali požar, vatrogasci su ostali na požarišu sanirati ga, rekao je. Vatrogasci su cijelu proteklu noć dežurali i bili spremni djelovati u slučaju da se vatrena stihija nošena vjetrom usmjeri prema nekom od naselja omiškog kraja.

Zbog teško pristupačnog terena, te vjetra i nepovoljnih klimatskih uvjeta u gašenju ovog požara nisu mogle sudjelovati zračne vatrogasne snage. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene