Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gasitelji na terenu

Buknuo požar sjeverno od Omiša, gori 100 hektara šume

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je buknuo poslijepodne sjeverno od Omiša na brdu Babnjača u kasnijim poslijepodnevnim satima zahvatio je oko 100 hektara površine, a nošena vjetrom vatra se i dalje širi, ali vatrogasci ne mogu djelovati zbog teško pristupačnog terena i nepovoljnih klimatskih uvjeta i vjetra.

'Vjetar nosi vatru s brda u pravcu mora, prema Omišu, Dućama i Žrnovnici te prema sjevernim naseljima Tugare i Naglice pa prijeti opasnost da budu ugroženi i neki stambeni objekti', rekao je kasno-poslijepodne zapovjednik požarnoga područja Omiš, Ivan Kuvačić.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

>> Omiš: Vatrogasci ugasili požar koji je zaprijetio kućama

On je pojasnio kako vatrogasci zbog teškopristupačnog terena ne mogu prići vatri bliže od jedan kilometar udaljenosti te su raspoređeni na više mjesta u blizini naselja kako bi, u slučaju prodora vatrene stihije, mogli djelovati i spriječiti njezino napredovanje prema naseljenim područjima.

'Vatrogasci i vatrogasni zapovjednici će dežurati cijelu noć na terenu', kazao je Kuvačić. Podsjetio je i kako je danas u poslijepodnevnim satima vatru pokušao gasiti jedan kanader, ali je bio prisiljen odustati zbog nepovoljnih klimatskih uvjeta, vjetra i teško-pristupačnog terena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene