Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da krši uvjetnu slobodu

Logoraši iz Velike Kladuše dostavili dokaze protiv Abdića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga bivših zatočenika Fikreta Abdića dostavila je županijskom sudu u Rijeci dokaze koji potvrđuju kako Abdić dolascima u Veliku Kladušu krši odredbe odluke kojom je pušten na uvjetnu slobodu te očekuje kako će mu takvo ponašanje biti onemogućeno.

Predsjednik udruge logoraša iz Velike Kladuše Alija Feriz pojasnio je kako je iz dostavljenih dokaza jasno da Abdić ne dolazi tamo kako bi posjetio obitelj kako je to obrazložio sudu nego kako bi držao političke govore, prenosi sarajevski 'Dnevni avaz'.

'Dostavili smo materijale među kojima su i video snimke na kojima se jasno vidi da Abdić ne posjećuje nikakvu obitelj u selima oko Kladuše nego drži političke mitinge koji vrijeđaju nas, preživjele logoraše njegovih kazamata i ponovo nas dijeli i zavađa', izjavio je Feriz.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

>> Fikret Abdić se obratio javnosti

Istaknuo je kako su članovi udruge kojoj je na čelu ohrabreni brzim reagiranjem županijskog suda u Rijeci dodajući kako to dokazuje i vladavinu pravne države u Hrvatskoj.

Riječki županijski sud zakazao je za 10. listopada ročište na kojemu će se utvrditi razlozi zbog kojih je Abdić napuštao Hrvatsku nakon prijevremenog puštanja na slobodu. 'Tada će biti odlučeno hoće li mu sudac uskratiti da ubuduće napušta Hrvatsku', izjavio je glasnogovornik suda Zoran Sršen.

Ranije je bilo najavljeno kako će se ročište o ovome održazi 6. studenog no prijava udruge logoraša iz Velike Kladuše ubrzala je cijeli postupak. Abdić, koji je 2005. godine pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina, u ožujku je pušten na uvjetnu slobodu s rokom kušnje do 7. lipnja 2016. godine.

Do tada se mora redovito javljati županijskom sudu u Rijeci gdje ima prijavljeno prebivalište a dužan je izvjestiti sud o svakoj planiranoj promjeni mjesta boravišta.( HIna)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene