Budući da iz vagona cisterne curi plin propan, HŽ je zatvorio promet vlakova kroz kolodvor Zaprešić. Promet je ponovno otvoren oko 9 sati.


U 7:20 sati na zahtjev vatrogasne službe zatvoren je promet svih vrsta vlakova kroz kolodvor Zaprešić jer je utvrđeno da iz tovarene vagon-cisterne curi plin propan. Sanaciju vagona i osiguranje mjesto događaja obavili su vatrogasci JVP Zaprešić, a očevid policijski službenici PU zagrebačke PP Zaprešić, priopćili su iz HŽ-a.

Vezani članci Sudar Nestrpljivi vozač zapeo na tračnicama i nije stigao pobjeći nadolazećem vlaku Slika nije dostupna NOVI VLAK NA PRUZI Ali svoju punu brzinu na hrvatskim prugama ne može postići

Napominju da je zbog nastale situacije došlo do poremećaja u prijevozu putnika te da je organiziran alternativni prijevoz putnika. Nakon što je uklonjen uzrok curenja plina, promet kroz kolodvor Zaprešić otvoren je u 9:01 sati. Ispričavamo se putnicima zbog poteškoća koje im je uzrokovao ovaj događaj te ih molimo za razumijevanje, javili su iz HŽ-a.

>> Novi incident: Izbjegnut sudar brzoga i putničkog vlaka

U redakciju nam se javio čitatelj koji je poslao fotografije ovog događaja na kolodvoru Novi Dvori. Napisao nam je kako putnički vlak koji prometuje na relaciji Zabok Zagreb i kreće iz Zaboka u 07:59, stoji na kolodvoru Novi Dvori i ostavlja putnike da čekaju. 'Svi ćemo kasniti na posao najmanje sat i pol, a nitko nam to neće vratiti', požalio se čitatelj te nam se javio kada je došao na posao. Izračuno je da mu je za putovanje s obzirom na okolnosti u kojima se našao, trebalo tri sata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook