Budući da iz vagona cisterne curi plin propan, HŽ je zatvorio promet vlakova kroz kolodvor Zaprešić. Promet je ponovno otvoren oko 9 sati.


U 7:20 sati na zahtjev vatrogasne službe zatvoren je promet svih vrsta vlakova kroz kolodvor Zaprešić jer je utvrđeno da iz tovarene vagon-cisterne curi plin propan. Sanaciju vagona i osiguranje mjesto događaja obavili su vatrogasci JVP Zaprešić, a očevid policijski službenici PU zagrebačke PP Zaprešić, priopćili su iz HŽ-a.

Vezani članci Vlak za Križevce, ilustracija (Foto: Damir Špehar/PIXSELL) Nesreća kod Križevaca: Vlak s 20 putnika iskočio iz tračnica Slika nije dostupna Trebalo nam je 'samo' 7 godina: Počeo najveći projekt s europskim novcem u Hrvatskoj

Napominju da je zbog nastale situacije došlo do poremećaja u prijevozu putnika te da je organiziran alternativni prijevoz putnika. Nakon što je uklonjen uzrok curenja plina, promet kroz kolodvor Zaprešić otvoren je u 9:01 sati. Ispričavamo se putnicima zbog poteškoća koje im je uzrokovao ovaj događaj te ih molimo za razumijevanje, javili su iz HŽ-a.

>> Novi incident: Izbjegnut sudar brzoga i putničkog vlaka

U redakciju nam se javio čitatelj koji je poslao fotografije ovog događaja na kolodvoru Novi Dvori. Napisao nam je kako putnički vlak koji prometuje na relaciji Zabok Zagreb i kreće iz Zaboka u 07:59, stoji na kolodvoru Novi Dvori i ostavlja putnike da čekaju. 'Svi ćemo kasniti na posao najmanje sat i pol, a nitko nam to neće vratiti', požalio se čitatelj te nam se javio kada je došao na posao. Izračuno je da mu je za putovanje s obzirom na okolnosti u kojima se našao, trebalo tri sata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook