Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kolodvoru Plase

Novi incident: Izbjegnut sudar brzoga i putničkog vlaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kolodvoru Plase jučer popodne izbjegnut je sudar vlakova - brzi vlak uspio se zaustaviti 150 metara od putničkog vlaka, izvijestile se danas Hrvatske željeznice (HŽ).

U 16,15 sati - zbog kvara postavnice u kolodvoru Plase - brzi vlak vozio je u smjeru Rijeke propisanom brzinom do 20 kilometara na sat, no omogućen mu je ulaz na isti kolosijek na kojem je stajao putnički vlak Rijeka-Moravice. Signalno-sigurnosni uređaji odmah su blokirali prolazak i brzi vlak zaustavljen je oko 150 metara od putničkog vlaka, navodi se u priopćenju ureda za odnose s javnošću HŽ Infrastrukture.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

>> Izbjegnuta željeznička nesreća: Putnički vlak umalo naletio na teretni!

Očevid je uz policiju obavilo i istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga. Dok se ne utvrdi točan uzrok tog incidenta, prometnik koji je u to vrijeme bio u službi privremeno je udaljen iz HŽ Infrastrukture, navodi se u priopćenju.

Redovit željeznički promet na toj je dionici uspostavljen u 19,35 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene