Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kolodvoru Plase jučer popodne izbjegnut je sudar vlakova - brzi vlak uspio se zaustaviti 150 metara od putničkog vlaka, izvijestile se danas Hrvatske željeznice (HŽ).


U 16,15 sati - zbog kvara postavnice u kolodvoru Plase - brzi vlak vozio je u smjeru Rijeke propisanom brzinom do 20 kilometara na sat, no omogućen mu je ulaz na isti kolosijek na kojem je stajao putnički vlak Rijeka-Moravice. Signalno-sigurnosni uređaji odmah su blokirali prolazak i brzi vlak zaustavljen je oko 150 metara od putničkog vlaka, navodi se u priopćenju ureda za odnose s javnošću HŽ Infrastrukture.

Vezani članci Očevid na pruzi, ilustracija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Teška nesreća u Sesvetama: Pješak poginuo u naletu vlaka na pružnom prijelazu Kolodvor Križevci, ilustracija (Foto: Damir Špehar/PIXSELL) Kolaps željezničkog prometa kod Križevaca: Više od tisuću putnika iz deset vlakova prevozili s - četiri autobusa

>> Izbjegnuta željeznička nesreća: Putnički vlak umalo naletio na teretni!

Očevid je uz policiju obavilo i istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga. Dok se ne utvrdi točan uzrok tog incidenta, prometnik koji je u to vrijeme bio u službi privremeno je udaljen iz HŽ Infrastrukture, navodi se u priopćenju.

Redovit željeznički promet na toj je dionici uspostavljen u 19,35 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook