Obavijesti Video Pretražite Navigacija
štrajk komunalaca

Ljuta radnica splitske Čistoće pokazala svoju plaću: "Sve radimo, Uskrse, Nove godine, popodnevne smjene..."

Anita Radic.
Anita Radic. Duje Klaric / CROPIX
Aktualno Galerija Anita Radic. Anita Radic. Foto: Duje Klaric / CROPIX Štrajk radnika Čistoće u Splitu - 33 Štrajk radnika Čistoće u Splitu - 33 Foto: Duje Klaric/Cropix Štrajk radnika Čistoće u Splitu - 32 Štrajk radnika Čistoće u Splitu - 32 Foto: Duje Klaric/Cropix Štrajk radnika Čistoće u Splitu - 20 Štrajk radnika Čistoće u Splitu - 20 Foto: Duje Klaric/Cropix +0 Štrajk radnika Čistoće u Splitu - 34 Galerija 1/5 >>
Splitska komunalna tvrtka Čistoća stupila je u štrajk okupivši se u krugu poduzeća. Jedna od radnica otkrila je svoju plaću.

Splitska komunalna tvrtka "Čistoća" stupila je u štrajk. Među štrajkaše je došao i gradonačelnik Ivica Puljak. Štrajkaši su najavljujući obustavu rada tražili povećanje plaća i bolje uvjete rada, dok je gradonačelnik Puljak s druge strane izjavljivao da su radnici "Čistoće" među najbolje plaćenima u Hrvatskoj.

Neto plaća za ožujak zajedno s neoporezivim primanjima je oko 1540 eura za vozače i oko 1400 eura za iznosače, rekao je Puljak na  konferenciji za novinare u Banovini. Kaže da je po jednoj računici prosječna plaća 1500 eura. 

Sindikalist Marin Jadrić kaže kako je riječ o 950 eura za vozače i 860 eura za iznosače. Radnica Anita Radić ispred splitske tvrtke govorila je o svojoj plaći. 

"Gradonačelnik spominje da imamo plaću 1800 eura. Evo vam moja, 1054 eura, s praznicima i prekovremenim satima! Sve radimo, Uskrse, Nove godine i popodnevne smjene. Nemam ljeto slobodno, nemam zimske praznike, a da ne kažem da godišnji imam stari cijeli neiskorišteni kao novi.

Pa o kojim plaćama mi pričamo? Kaže da jedva čekaju ljudi doći raditi. Pa zašto ih ne dovede? Jedva čekamo! Zašto sam ja u sedmom mjesecu od pet nedjelja radila četiri? Za koronu sam koristila godišnji umjesto bolovanje, za gripu isto tako. Ja sam samohrana majka troje djece i ako radim na Uskrs i sve praznike, želim znati zašto radim", rekla je Anita Radić, javlja Dalmatinski portal.

Emanuela Uzinić izjavila je da 600 eura plaća samo podstanarstvo. "Tko s tim može živjeti?! Mi želimo da se nama i kolegama vozačima poveća plaća, svi smo jedni uz druge", rekla je Uzinić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene