Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjelo oko 6500 hektara

Ljudski faktor kriv za velike požare kod Splita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevidima na trima požarištima policija je utvrdila kako je do njih došlo zbog otvorenog plamena ili žara, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Požari su proteklih dana izbili u široj okolici Splita. U njima je izgorjelo oko 6500 hektara raznih površina rečeno je danas u PU splitsko-dalmatinskoj.

Jučer je dovršen očevid požara koji je izbio 27. kolovoza 2012. u mjestu Rudine. Centar izbijanja požara lociran je na rubnom dijelu makadamskog puta u mjestu Rudine. Na površini od oko 474 hektara je opožareno više poljoprivrednih površina, nasada maslina, voćnjaka i drugog zemljišta. U ovom se požaru još uvijek nije utvrdila materijalna šteta.

Pročitajte i ovo Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe Opasno zgarište - 2 Opasnost za zdravlje Pobuna zbog zgarišta: ''Nitko nije došao niti je koga briga''

>> Rudine: I dalje gori, ali kuće nisu ugrožene

Istoga je dana dovršen očevid požara koji je izbio u utorak, u mjestu Zadvarje, predio Čavlica. Centar požara se nalazi uz pješačku stazu, dok su na opožarenoj površini od dva hektara djelomično nagorjela stabla bora kao i samoniklo raslinje. Uzrok požara je otvoreni plamen ili žar, dok se šteta procjenjuje na oko 27.000 kuna.

Otvoreni plamen ili žar razlog je izbijanju požara u mjestu Kostanje, predio 'Marasovića brijeg' koji je izbio još u petak oko 17,30 sati. Vatra je planula uz lokalnu cestu, dok je na opožarenoj površini od šest hektara izgorjela samonikla bjelogorica i raslinje. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 3000 kuna.(HIna)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene