Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubić: Sanaderova pobjeda interes je Hrvata u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interes Hrvata u Bosni i Hercegovini je da Ivo Sanader pobijedi na izborima u Hrvatskoj, izjavio je Božo Ljubić, predsjednik stranke HDZ 1990. koja na izborima za Hrvatski sabor sudjeluje u koaliciji s HDZ Hrvatske i HDZ BiH.

"Ta (Sanaderova) politika zaslužuje da i dalje bude na sceni jer se pokazala kao stabilizirajući faktor u regiji. Interes Hrvata u BiH je da Sanaderova politika ostane na sceni", kazao je Ljubić u intervjuu kojeg su danas objavile banjalučke "Nezavisne novine".

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

Ljubić je također kazao kako "nije nemoguće" da dođe do ujedinjenja njegovog i HDZ BiH kojeg predvodi Dragan Čović.

"Ništa nije nemoguće pa ni ujedinjenje dva HDZ-a u BiH. No u ovom trenutku naglasak je na suradnji u strateškim pitanjima", kazao je Ljubić dodajući kako su razlike između dva HDZ-a "još uvijek značajne" a dalje približavanje valja promatrati kao "evolutivni proces".

Ljubić se još jednom založio za temeljiti unutarnji preustroj BiH kao ključ za rješenje sadašnje političke krize u toj zemlji. Temelj za to je, drži Ljubić, donošenje novog ustava koji treba biti pravedan i funkcionalan te jamčiti jednaka prava konstitutivnih naroda. Ljubić je najavio kako će o tome biti rasprave na izbornom saboru HDZ 1990. koji se u subotu održava u Mostaru i kojemu će nazočiti i Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene