Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometni kolaps u Dubrovniku

Ljeto pred vratima, most urušen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet ovih dana zagorčava život stanovnicima najvećeg dubrovačkog naselja Mokošice. Ostali su gotovo odsječeni od ostatka grada. Naime, most preko rijeke Omble se urušio, a ne postoji nikakav drugi prijelaz.

Od ranoga jutra radnici rade na obnovi mosta preko rijeke Omble. 'Most se definitivno, zbog strahovito velikih problema u konstrukciji, oštećenja još od Domovinskog rata, granata i tako dalje, mora zatvoriti' kazao nam je Niko Šalja, dubrovački dogradonačelnik. Mokošica ja najveće dubrovačko naselje, sa više od 10 tisuća stanovnika. Zbog urušenog mosta cjelokupni promet je doveden u pitanje.

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba SDP šuti Opozicija se sve više međusobno udaljava: "Oni sada samo traže alibi kako da odu sa HDZ-om"

'Radovi na mostu nužno će trajati još mjesec dana', dodao je Šalja. Najveće probleme trpi javni gradski prijevoz, što su nam potvrdili i građani, rekavši kako im je promet sada rjeđi te dolaze u intervalima od 45 minuta. Promet alternativnim pravcem, preko mosta Dubrovnik, ne samo da pojedina mjesta Rijeke Dubrovačke ostavlja odsječenima, već i na glavnoj pristupnoj cesti Dubrovniku, na Jadranskoj magistrali, stvara ogromne gužve. Dubrovčani su na ovaj problem upozoravali još prošle zime, no tad ih nitko nije slušao.

Sav promet sada je usmjeren na most dr. Franja Tuđmana, koji se inače zatvara pri svakoj jačoj buri. Gužve i urušeni most, tako su prva stvar koju će ovo ljeto turisti gledati na ulasku u Dubrovnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene