Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaonice pune

Haraju viroze i alergije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je viroza i alergija, čekaonice u bolnicama su pune. Viroze se lako prenose i zadaju neugodne tegobe.

U ovo doba godine viroze i alergije najčešće pogađaju najmlađe. Simptomi su grlobolja, kihanje, suzne oči, temperatura i slabiji apetit. Jer, manji organizmi su i osjetljiviji.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

''Mali organizam reagira od glave do pete, burno. Mi kada smo odrasli reagiramo s peckanjem u nosu, nelagodom u trbuhu, s mučninom, moja mučnina, kod malog djeteta proljev i visoka temperatura'', rekla je liječnica Ružica Jurlina.

Da bi se ovakvi simptomi izbjegli, potrebno je zdravo se hraniti, uzimati vitamin C, uzimati sezonsko voće i povrće, a s oboljelima je najbolje imati što manje kontakata jer se ljetne viroze lako prenose s osobe na osobu.

>>Djeca rođena carskim rezom su češće žrtve alergija

Kod alergija ne treba strahovati. ''Nema opasnosti od prenošenja alergije s osobe na osobu, osoba je ili alergična ili nije,ima problema ili nema'', rekao je liječnik Boro Nogalo.

Osobama koje su alergične, za vjetrovitog, suhog vremena i tijekom cvjetanja ambrozije preporučuje se što manje boraviti vani. Ako se to ne može izbjeć nakon dolaska kući potrebno je presvući se, oprati kosu i zatvoriti prozore na kući. Bitno je na vrijeme primijeniti terapiju, kako se zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo.

Preboljeti dvije, tri viroze na godinu je normalno kažu liječnici, kao i reagiranje na pelud, ali jačanje imuniteta svakako ublažava tegobe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene