Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lošiji nego prošle godine

Ljestvica konkurentnosti: Hrvatsko gospodarstvo na pretposljednjem mjestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni razlozi nekonkurentnosti su birokracija, porezno opterećenje i cijena kapitala.

Na najnovijoj svjetskoj ljestvici razvijenih zemalja domaće je gospodarstvo na pretposljednjem, 59. mjestu, za jedno mjesto lošije nego lani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar gospodarstva optimističan Pada potrošnja, bankari najavljuju daljnji pad BDP-a, a Vrdoljak poručuje: 'Nisam zabrinut' Slika nije dostupna Odabrana između drugih zemalja svijeta U Hrvatsku dolazi investicija vrijedna 8,5 milijuna kuna!

MMF: Hrvatsko gospodarstvo očekuje još jedan PAD! Blagi oporavak tek od 2015.

U istraživanju koje provodi švicarski institut za razvoj poslovnog upravljanja, upravo su birokracija, porezno opterećenje i cijena kapitala, uz izostanak reformi, glavni razlozi hrvatske nekonkurentnosti. Američko gospodarstvo ostalo je najkonkurentnije u svijetu.

'Mislim da smo već dovoljno nepopularnih mjera napravili, da smo sada u tijeku reformi. Naš cilj je da kroz poboljšanje investicijske klime dovedemo nove investicije, posebno u energetici kako bi na ovom drugom polju, bez javnih financija dovoljno napredovali kako bi se digli na toj ljestvici', rekao je ministar Ivan Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene