Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka istražnog suda

Linićevoj suradnici Željki Marković mjesec dana istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za malverzacije s poslovnim prostorima i inspekcijskim nadzorima osumnjičeno petoro iz Državnog inspektorata i šefica poslovnih objekata u gradskoj upravi.

Željki Marković, ravnateljici Direkcije za poslovne objekte u riječkoj gradskoj upravi, Biserki Gregorović, gospodarskoj inspektorici u Područnoj jedinici Rijeka Državnog inspektorata i i Neviji Miščak, službenici u Inspektoratu, sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Valentin Ivanetić odredio je danas mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burna sjednica VIDEO 'Riječki SDP će glasati protiv Linićeva izbacivanja!' Jovanović ljut odjurio sa sastanka Slika nije dostupna O političkoj alternativi Milanović: Ono što se nudi s druge strane nije dobro ni pošteno!

USKOK ih sumnjiči za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanje mita i nezakonito posredovanje , sve vezano za iznajmljivanje poslovnih prostora u gradu i inspekcijske nadzore u njima, a uz njih, u ovom novom riječkom slučaju, osumnjičeno je još troje državnih službenika iz Državnog inspektorata koji će se u nastavku istrage braniti sa slobode. Za njih USKOK nije ni predložio određivanje istražnog zatvora.

Ž. Marković dugogodišnja je šefica direkcije za poslovne prostore u riječkoj gradskoj upravi koja je već po svojoj funkciji blisko surađivala i sa bivšim riječkim gradonačelnikom Slavkom Linićem i sadašnjim Vojkom Obersnelom, a inspektorica Gregorović cijeli je radni vijek provela u inspekcijskim službama. Određeni istražni zatvor osumnjičenicama, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda Zoran Sršen, može biti zamijenjen slobodom ako plate jamčevinu.

Sudac istrage, naime, u slučaju prvoosumnjičene Gregorović odredio je jamčevinu u iznosu 100 tisuća kuna, za N. Miščak 50 tisuća kuna, a za Ž. Marković 150 tisuća kuna. Gradska službenica, a ne bliska suradnica, kako je jučer po uhićenju kazao gradonačelnik Obersnel, na USKOK-ovu je zahtjevu za istragu šestoosumnjičena što upućuje na zaključak da je istraga sumnji na korupciju u riječkoj područnoj jedinici Državnog inspektorata dovela do nje. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene