Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Slavko Linić objasnio je novi porezni zakon po kojemu će svaka tvrtka koja ne bude isplaćivala doprinose svojim radnicima biti blokirana.


Linić tvrdi da je napokon došlo vrijeme da se uvede red jer 25 tisuća poslodavaca, koji zapošljavaju 122 tisuće radnika, ne podmiruje svoje obveze. Kritike da će takve situacije dovesti do sve veće nezaposlenosti, ministra ne brinu.

Vezani članci Slika nije dostupna Šeks bez komentara, Linić: "Za mene bi bilo sramotno komentirati Grmojine izjave" Slika nije dostupna "Nije točno da u Agrokoru od 2007. nije bilo poreznog nadzora"

Alen Kranželić je u životu radio svašta. Jedan je od sretnika kojemu gazda uredno uplaćuje socijalno i mirovinsko osiguranje. Novi porezni prijedlog Vlade - podupire. 'Mislim da je napokon vrijeme došlo da se nekakav red uvede, pogotovo što se tiče radnika i plaćanja tih doprinosa, jer znamo svi kako je bilo prije', rekao je Alen koji radi kao pizza majstor.

>> Otkrivamo detalje Linićevog novog pohoda na bogataše!

Radnici, uvjerava Linić, neće biti zakinuti. Jer, Porezna uprava blokirat će tvrtku. I tjerati poslodavce na taj način da osiguraju novac i za plaću i za doprinose. 'To su neprihvatljiva razmišljanja. Neće platiti poreze, neće platiti doprinose, neće platiti dobavljače i mi smatramo da je to normalno? Pa to nigdje u svijetu ne postoji. Onda se to zove rad na crno, gdje radnik dolazi i dobiva gotovinu, ali to su kriminalne radnje', izjavio je Linić.

Alen bi na plaću bez doprinosa pristao samo kao na posljednju opciju. 'To može biti neko privremeno rješenje, jer danas, sutra svi ćemo nekako dočekati starost', rekao je Alen. Time i morati živjeti od mirovine. A kako živjeti od mirovine, ako je poslodavac ne uplaćuje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.