Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijena nagodba

Linić odlučuje: Hoće li Čačićevo poslovno carstvo u stečaj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O sudbini poslovnog carstva Radimira Čačića, koje se doduše vodi na njegovu suprugu, odlučivat će Ministarstvo financija na čelu sa Slavkom Linićem.

Varaždinski je Coning, tvrtka u vlasništvu supruge nekadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, Fininom Nagodbenom vijeću nedavno podnio zahtjev za predstečajnom nagodbu, no iz Financijske je agencije stigla odbijenica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakratko izašao iz zatvora Što je Radimir Čačić danas radio u Varaždinu? Slika nije dostupna Nekima dobro, nekima ne 'Nitko ne može sagledati moguće posljedice, sve će stati'

>> Čačićev Coning pokrenuo zahtjev za predstečajnu nagodbu

Coningov je zahtjev sadržavao privremenu zaštitu od ovrhe i naplate osiguranja, no njegovim odbijanjem otvoren je put prema stečaju tvrtke, pa čak i njezinoj mogućoj likvidaciji. Vijeće je zaključilo da 'dužnik nije ničim dokazao niti je učinio vjerojatnim da bi mu daljnjim provođenjem ovrhe i osiguranja nastala nenadoknadiva šteta'.

Kako piše Večernji list, Coning ipak ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa eventualnu prisilnu naplatu vjerovnika. O žalbi odlučuje Ministarstvo financija, na čijem je čelu Slavko Linić, a ključan je rok u kojem će ta žalba biti riješena. Naime, ako se vjerovnici odmah krenu naplaćivati, za Coning može biti prekasno ako Linićevo Ministarstvo žalbu riješi pozitivno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene