Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka građanima

Linić o Dubaiju: Imam pristojnu plaću i mogu si priuštiti putovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Slavko Linić izjavio je kako od fiskalizacije očekuju milijardu kuna prihoda, a komentirao je i nezadovoljstvo građana ukidanjem nulte stope PDV-a na kruh i mlijeko.

Linić je u intervjuu za Media Servis rekao kako je zadovoljan jer je model fiskalizacije hrvatskiproizvod. 'Sustav tako dobro funkcionira tako da prvih dana možemo reći da su vrlo male porodiljne muke i da većinom ide sve normalno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fiskalizacija na tržnicama Linić ne odustaje: 'Prije ili poslije morat će početi raditi' Slika nije dostupna Prosvjedi na tržnicama LINIĆ ODBIO zahtjeve prosvjednika protiv fiskalizacije, štrajkovi se nastavljaju!

Sad je osnovno da svim poduzetnicima koji su smatrali da nećemo uspjeti, da će biti problema, da će sustav padati, da se ne moraju primjenjivati, mi sad svima njima moramo poručiti da se moraju požuriti jer jednostavno izuzetaka neće biti', rekao je ministar.

>> Nema više muljanja: U nekoliko sati kroz fiskalne blagajne prošlo 235.000 računa!

>> Svaka kava koju popijete u kafiću vidi se u Poreznoj upravi

Linić je dodao kako očekuju najmanje milijardu kuna prihoda i da je očito da je promet trgovinom bio potpuno nekontroliran. Komentirao je i nezadovoljstvo građana uslijed ukidanje nulte stope PDV-a na kruh i mlijeko.

'Vrlo su jasne poruke da je mali broj poduzetnika bio neodgovoran pa je znao podignuti cijene kruha i mlijeka, vidjet ćete, ne za onoliko koliko je 5 posto PDV-a nego daleko više. Moja sugestija je: promijenite poduzetnika, promijenite dućan, promijenite mjesto snabdijevanja jer dobar dio onih koji su odgovorni, to nisu učinili. Ono što mi imamo registrirano je da je vrlo, vrlo mali broj podigao, ali ne za kruh 22 lipe nego za 1,5 kuna što samo znači da je to bila izlika za neodgovorno ponašanje s cijenama. U tom dijelu mi ne možemo ništa nego sugerirati da se pronađu ozbiljni trgovci koji se time nisu bavili', rekao je Linić.

>> Je li kruh poskupio, a kava pojeftinila? Evo što ste nam javili!

Što se tiče smanjenja PDV-a s 25 na 10 posto u ugostiteljstvu Linić je rekao kako poduzetnici sada barem neće moći govoriti da ne mogu živjeti od posla jer će 'očito zadržati dio profita'.

Na pitanje Media Servisa o odmoru u Dubaiju Linić je rekao kako je osnovno da 'moramo shvatiti plaćamo li svoje račune'. 'Bilo koji moji boravak, da li u Dubaiju, Monte Carlu ili drugdje, ja svoje račune plaćam. Moj način života je da niti razbacujem novce niti sam toliko bogat da si to mogu priuštiti, ali si pojedina putovanja itekako priuštim i platim ih sam. Ne plati mi ih nitko za razliku od onih portala koji to objavljuju, a ne plaćaju obveze prema državi. U tome se mi razlikujemo. Nije lako građanima koji jedva skucaju kraj s krajem i teško žive. Ja ipak imam pristojnu plaću od koje si mogu priuštiti pojedina putovanja, ali osnovno je da svoje račune i sve obveze plaćam', zaključio je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene