Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadzor HZZO-a

Liječnike će se od sada pratiti prema šiframa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad liječnika od sutra se prati kroz tzv. šifru svakog od njih. Ona će pokazati tko, koliko i što radi, a nadzirat će HZZO. Zahvaljujući modernom informatičkom sustavu, time idemo stopama zapadnih zemalja. Dok jedni podržavaju novosti, drugima nisu dobrodošle. Za one koji nisu učinkoviti predviđene su i sankcije.

Docent Pintarić na poslu nema praznog hoda. Hitni slučajevi su stalni. Cijeli tim upravo spašava pacijenta koji je imao infarkt. Ubuduće će svaki takav postupak biti zabillježen u informatičkom sustavu. Rad liječnika od sutra se prati kroz šifru. 'To će sigurno donijeti pomake, jer mi neki liječnici imamo percepciju da radimo jako puno, što definitivno ne možemo objektivizirati u ovom trenutku, a ovo je način da se objektivizira', kaže docent Hrvoje Pintarić.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama"

Drugim riječima, znat će se tko, koliko i što radi. HZZO već dva tjedna prikuplja informacije iz bolnica. 'HZZO će moći vrlo precizno monitorirati u kojoj bolnici se koliko radi i koliko koji liječnik operira, pregledava ili radi dijagnostičkih pretraga', kaže Luka Vončina, pomoćnik ministra zdravlja.

>> HZZO: Naši osiguranici neće ostati bez liječnika bez obzira na akciju USKOK-a

Već iduće godine podaci će biti dostupni za prvih mjesec dana. U slučaju da budu poražavajući za pojedince, bit će i sankcija. 'Sasvim sigurno da će na upravama bolnica biti da u tom slučaju nagrade one vrijedne, a kazne one manje vrijedne u okviru postojećih mogućnosti', kaže Vončina.

Dodatna nagrada ići će i bolnicama s najboljim učinkom. Pratit će se i propisivanje lijekova od strane liječnika opće medicine, ali i preporuke od strane specijalista. Ovakav sustav postoji i u zapadnim zemljama. ' Mislim da je to akcija koja je krenula onako kako treba, s dobrom pripremom i da će ona imati dobru posljedicu i da neće biti kratkog daha', kaže Pintarić. A vjeruje se i da će konačno pokazati realnu sliku zdravstva i onih koji u zdravstvu rade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene