Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnik otorinolaringolog Mislav Gjurić (50) nepravomoćno je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužbe da je u četiri navrata od pacijenata tražio i primio mito, a na presudu zagrebačkog Županijskog suda USKOK je najavio žalbu.


Liječnika se tereti da je od svibnja 2004. do ožujka 2006. od jednog pacijenta primio 500 eura, a u preostala tri slučaja pacijenti su ukupno 13.400 kuna uplatili na račun Udruge za promicanje kvalitete u otorinolaringologiji koju je on osnovao.

Vezani članci Ilustracija Policija iznijela detalje oko napada liječnika na medicinsku sestru: Prijavljen za dva kaznena djela Ilustracija Nasilje u Zagrebu: Liječnik napao i teško ozlijedio medicinsku sestru zbog ispričnice za sina

Prema optužnici, Gjurić je novac primio za operacije nosa i uha, a u jednom je slučaju uvjerio pacijenticu da joj troškove ugradnje proteze za uho ne pokriva HZZO. Upravo je otac te pacijentice slučaj prijavio USKOK-u, a policija je Gjurića uhitila nakon što je u svojoj ordinaciji primio označeni novac.

Optuženi liječnik, koji je bio predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla te kirugiju glave i vrata u KBC-u Zagreb, na sudu je tvrdio da nije kriv i da nije uzimao mito te ponovio da su pacijenti davali novac za moderne proteze, čije troškove ugradnje nije pokrivao HZZO.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Renate Miličević jučer ga je oslobodilo, smatrajući da nema dovoljno dokaza protiv njega.

Iz USKOK-a su danas najavili žalbu koju će rješavati Vrhovni sud.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju