Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 13 dana čekanja

Liječnicima COVID bolnice napokon isplaćene plaće: "Naravno da nisam zadovoljan, ovaj problem postoji duže vrijeme"

Opća županijska bolnica Našice - 3
Opća županijska bolnica Našice - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Opća županijska bolnica Našice - 1 Opća županijska bolnica Našice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Opća županijska bolnica Našice - 2 Opća županijska bolnica Našice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Opća županijska bolnica Našice - 3 Opća županijska bolnica Našice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Opća županijska bolnica Našice - 4 Galerija 1/4 >>
Liječnicima iz našičke COVID bolnice napokon je isplaćena plaća. Zbog nastalog problema, u Ministarstvu zdravstva je održan sastanak kako bi se pronašlo rješenje isplate redovitih plaća.

Nakon 13 dana čekanja, zdravstveni djelatnici našičke COVID bolnice primili su plaću za studeni.

"Ja mogu sa zadovoljstvom reći da je na današnji dan isplaćena plaća u potpunosti, a i podmirene su sve druge obveze prema djelatnicima sukladno kolektivnom ugovoru", rekao je Marijan Tepeš, predsjednik liječničkog sindikata Opće županijske bolnice Našice.

Više od 400 medicinskih djelatnika isplaćena je plaća zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji koja je osigurala 2,4 milijuna kuna. Iz županije ističu da su na ovaj problem i oni i bolnica upozoravali HZZO. Smatraju kako se nije smjelo dopustiti da radnici COVID bolnice ne dobiju plaću.

"Naravno da nisam zadovoljan, ali ja i svi drugi zaposlenici dijelimo istu sudbinu. Moram napomenuti da problem plaće postoji već duže vrijeme i da sam upoznat sa svim problemima", rekao je Tepeš.

Radom institucija nezadovoljni su i u Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika (HUBOL).

"To nije problem samo ove, već svih županijskih bolnica i županija. Oni moraju osigurati da bolnica financijski posluje, odnosno da plaće budu isplaćene kad je zakonski rok, a to sigurno nije 29.12.", rekao je Boris Ujević, dopredsjednik HUBOL-a.

Kako bi se problem riješio, u ponedjeljak je u Ministarstvu zdravstva održan sastanak.

"U Ministarstvu zdravstva danas je održan sastanak s ravnateljem OB Našice, županom Osječko-baranjske županije te ravnateljem HZZO-a s ciljem analize stanja u OB Našice te pronalaska rješenja da isplata svih prava zaposlenih bude redovita i pravovremena", stoji u izjavi Ministarstva.

Pročitajte i ovo Sanja Musić Milanović, epidemiologinja HZJZ-a prva dama u dnevniku nove tv Sanja Musić Milanović: "Spremna sam se cijepiti čim dođem na red, odmah, javno. Zašto? Jer znam da tada sigurno neću završiti na respiratoru"

Pročitajte i ovo Ilustracija, cijepljenje ZAVRŠILI NA PROMATRANJU Skandal u Njemačkoj: Osmero zaposlenih u domu za starije primilo pet puta veću dozu cjepiva protiv korone

"Mogu samo reci da se nadam da do toga više neće doći, da će HZZO korigirati plaćanje usluga prema nama i nadam se da se više neće ponoviti problem neisplate plaća", rekao je Tepeš.

Ne riješi li se problem, scenarij bi se mogao ponoviti za dva tjedan, kada je na redu plaća za prosinac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene