Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Inicijalni uzrok smrti H1N1'

Liječnici uvjereni: Pacijent umro od svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek nije službeno potvrđena svinjska gripa kod jučer preminulog pacijenta u splitskoj bolnici Križine.

No, unatoč tome, splitski liječnici sigurni su da je 61-godišnji bolesnik umro upravo od svinjske gripe. Hospitalizirano je još dvoje pacijenata zbog sumnje na tu bolest, a nekoliko ih je nakon pregleda pušteno kućama. Samo u Splitu dosad je prijavljeno više od 250 potvrđenih slučajeva svinjske gripe. 'Ja osobno ne očekujem nikakvo iznenađenje. Otprilike znam od čega je pacijent umro i ono što je sigurno je da je inicijalni uzrok smrti influenca H1N1, a da je neposredni uzrok smri višeorgansko zatajenje', rekao nam je dr. Nikola Bradarić iz Kliničke bolnice Križine. Ipak, za definitivnu potvrdu uzroka smrti, tj. odgovora na pitanje je li nesretni 61-godišnjak prva žrtva nove gripe u Hrvatskoj, potrebno je pričekati nalaze obdukcije. No, prema pisanju nekih medija, obitelj preminulog obdukciju ne želi.

Pročitajte i ovo Dijaliza, ilustracija poliklinika mijenja pravila Sramotna situacija u zagrebačkom zdravstvu: "Teško sam bolestan, a sad mi prijeti i otkaz. Oni kažu da ih se to ne tiče" Ilustracija Pandemijski prizor U europsku zemlju vraća se nošenje maski: "Stroga preporuka" nema veze s COVID-om

Bio dobrog zdravstvenog stanja

Podsjetimo, 61-godišnjak je preminuo u subotu oko 12 sati na jedinici intenzivnog liječenja Kliničkog bolničkog centra Split. Oboljeli je sa visokom temperaturom u splitsku bolnicu na Odjel za infekcijske bolesti zaprimljen još pretprošle srijede, a kako mu se u međuvremenu stanje sve više pogoršavalo bio je prebačen na intenzivnu. No, vrlo brzo bolest je počela snažno napadati organizam i prebačen je na jedinicu intenzivnog liječenja. Organi su počeli otkazivati te je bio priključen na aparate. Liječnici su jučer rekli da je 61-godišnji Splićanin bio dobrog zdravstvenog stanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene