Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problema je mnogo

Liječnici prijete štrajkom, ministar odlučan: "Ja se ne bojim" - ponudio i rješenje za robovlasničke ugovore

Aktualno Galerija Liječnici spremaju štrajk - 5 Liječnici spremaju štrajk - 5 Foto: DNEVNIK.hr Liječnici spremaju štrajk - 4 Liječnici spremaju štrajk - 4 Foto: DNEVNIK.hr Liječnici spremaju štrajk - 3 Liječnici spremaju štrajk - 3 Foto: DNEVNIK.hr Liječnici spremaju štrajk - 2 Liječnici spremaju štrajk - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Liječnici spremaju štrajk - 1 Galerija 1/7 >>
Liječnici su nezadovoljni novim koeficijentom koji im je ponuđen. Raspolažu informacijom da bi im koeficijent omogućio rast od samo 5 posto, što je manje od stope inflacije. Ne žele pristati ni na što manje od 20-postotnog povećanja, ali to nije jedini problem s kojim se suočavaju.

Štrajk je jedina mogućnost koja je preostala liječnicima ako im se ne ispuni zahtjev za povećanjem koeficijenta od 20 posto, smatraju liječnici. No to nije jedini problem s kojim se suočavaju.

Samo prošle godine iz Hrvatske je otišlo 148 mladih liječnika, dio problema su i tzv. robovlasnički ugovori za specijalizante.

Pročitajte i ovo Donald Trump Značajna prednost Donald Trump prvi izbor republikanaca: Nadaju se da može pobjediti Bidena

"Pa, ja se ne bojim jer ako ste objektivni, na tragu smo rješavanja mnogih pitanja i unapređenju destljeće zanemarivanih problema", izjavio je ministar Beroš na mogućnost štrajka liječnika.

Više o problemima s kojim se suočavaju liječnici i ministrovim rješenjima koja im nudi pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene