Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predlažu izmjene zakona

Liječnici ne žele biti odgovorni za vozače: Prijave ruše povjerenje liječnika i pacijenata

Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr)
Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Liječnici obiteljske medicine predlažu izmjene Zakona prema kojima bi oni bili dužni pacijente pismeno upozoriti da nisu zbog zdravstvenog stanja sposobni upravljati vozilima, a ne kao sada prijaviti ih policiji.

Ne pridržavaju li se uputa, daljnja odgovornost bila bi na pacijentima. Nužno je podignuti svijest vozača o važnosti realne samoprocjene jesu li sposobni sjesti za volan ili ne. ''Da postoji osobna odgovornost svakoga vozača, a da liječnik pri tome može samo savjetovati vozaču da nije sposoban bilo privremeno ili na dulje vrijeme za vožnju'', poručila je Vikica Krolo, predsjednica KOHOM-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKO ISTRAŽIVANJE Kako voze Hrvati? Tko više krši koje prometne propise i jesu li tome skloniji muškarci ili žene Slika nije dostupna Zbog crne statistike Uvode se strože kazne i kontrole za vozače: Posebna pravila za električne romobile

Stručnjaci ističu da nije uvijek bolest uzrok nesposobnosti vozača da sjedne za volan. ''Mi smo, evo, imali nedavno tragičnu situaciju gdje je jednostavno umor bio taj koji je uzrokovao nesreću sa smrtnim stradavanjem. Znači, nisu to samo bolesti'', rekao je prometni stručnja Marko Ševrović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene