Liječnici obiteljske medicine predlažu izmjene Zakona prema kojima bi oni bili dužni pacijente pismeno upozoriti da nisu zbog zdravstvenog stanja sposobni upravljati vozilima, a ne kao sada prijaviti ih policiji.

Galerija


Ne pridržavaju li se uputa, daljnja odgovornost bila bi na pacijentima. Nužno je podignuti svijest vozača o važnosti realne samoprocjene jesu li sposobni sjesti za volan ili ne. ''Da postoji osobna odgovornost svakoga vozača, a da liječnik pri tome može samo savjetovati vozaču da nije sposoban bilo privremeno ili na dulje vrijeme za vožnju'', poručila je Vikica Krolo, predsjednica KOHOM-a.

Vezani članci Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL Vozači, oprez! Ne zaboravite upaliti svjetla na automobilima, kazna je 300 kuna Gad za volanom (Foto: Screenshot) Gad skrenuo samo kako bi zalio pješakinju, a zbog toga bi mogao platiti sočnu kaznu

Stručnjaci ističu da nije uvijek bolest uzrok nesposobnosti vozača da sjedne za volan. ''Mi smo, evo, imali nedavno tragičnu situaciju gdje je jednostavno umor bio taj koji je uzrokovao nesreću sa smrtnim stradavanjem. Znači, nisu to samo bolesti'', rekao je prometni stručnja Marko Ševrović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr