Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra nastavak

Liječnici i dalje u štrajku: Nema dogovora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon 49.-og dana štrajka liječnika nije postignut dogovor između sindikata i ministra zdravlja o novom kolektivnom ugovoru.

Danas se razgovaralo o uvjetima rada, a sutra bi to trebalo biti stavljeno i na papir, na čemu sindikati i inzistiraju, a onda će se baviti financijskim dijelom cijele priče. Iako sindikalisti kažu da pregovori idu u dobrom smjeru i dalje je napeto među njima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikati i ministarstvo Nastavljaju se pregovori o kolektivnom ugovoru za zdravstvo Slika nije dostupna Nastavak pregovora u srijedu Babić: 'Tko god ima iluziju da će kupujući vrijeme oslabiti štrajk, vara se!'

'Sad tu treba presjeći i vidjeti što je to ponuda koju može prihvatiti poslodavac, a što možemo mi prihvatiti u kolektivnom ugovoru i potpisati ga', rekao je Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata.

>>Posljedice štrajka liječnika sve veće: 'Pacijenti, strpite se još malo'

Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara istaknula je kako pomaka ima. 'Pomaka ima u tome da je ministar iznio danas neke od podataka vezano za uvjete rada koji su bili sporni, pa ćemo vidjeti sutra konkretnu ponudu', rekla je Prašnjak.

Na pitanje hoće li se štrajkašima platiti vrijeme provedeno u štrajku, ministar zdravlja Rajko Ostojić nije želio komentirati. Babić je poručio kako očekuje poštivanje zakona i da se svakome plati ono što ga pripada. Napomenuo je da ne strahuje od uvođenja radne obveze nakon što je njegov sindikat ministru zaprijetio kolektivnim otkazima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene