Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do ispunjenja zahtjeva Sindikat liječnika od jučer je intenzivirao štrajk, a liječnici rade kao da je nedjelja.


'Kada budemo imali garanciju za Kolektivni ugovori, prekinut ćemo štrajk. Ustrajni smo u svojim namjerama, unatoč medijskim spinovima ministra, koji nas želi zaštiti od sindikata. Ako se već u načelu slaže sa svime što tražimo, neka to onda i potpiše. Dajemo sve od sebe, ali ne možemo sada još i svoje plaće', poručili su liječnici Opće bolnice Karlovac, koji su zajedno sa svojim kolegama u čitavoj Hrvatskoj i dalje u štrajku.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministar Ostojić: Postignut je vidljiv pomak! Sindikalac Babić: Prijedlog je sramotan! Slika nije dostupna Babić odbija smanjenje plaća liječnicima zbog štrajka

Motivirani, ali i iscrpljeni nastavljaju borbu za svoja, kao i prava pacijenata. 'Molimo ih da nas razumiju i podrže. Dužina štrajka ne ovisi o nama, nego ministru i Vladi. Sve se vrlo lako može riješiti u roku od tri dana. Međutim, ne pristajemo na to da prekinemo štrajk, a onda će nam ispuniti zahtjeve. Ne vjerujemo u to. Bez potpisa ništa', napominje predsjednica Štrajkačkog odbora karlovačke podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Samija Ropar. Dodaje da su u štrajku sve kirurške struke, veći dio interne...

>>Liječnici podržavaju sindikalnog vođu Babića

'Ne brojimo se i činjenica je da nisu svi u štrajku. No, možemo slobodno reći da je u karlovačkoj bolnici u pitanju čvrstih sedamdeset posto. Nadam se da ipak neće sve predugo trajati, najviše zbog pacijenata', dodaje dr. Ropar. Smatra da ovakva situacija najviše na ruku ide upravo HZZO-u i ministarstvu, jer se manje troši.

'Mi smo ti koji moramo pacijentima objašnjavati da im moramo dati najjeftiniji lijek, da nemamo pravo propisati im određene pretrage i slično. Zaista nam je potrebna zdravstvena reforma kojom će se točno znati tko ima pravo na što', poručuju karlovački liječnici.

Pacijenti koji svakodnevno dolaze u bolnicu zasad nemaju nikakvih pritužbi. Neki su se jedino požalili zbog problema na internoj gdje navodno curi voda. No, kako doznajemo na tom odjelu traju radovi i poduzete su sve mjere da oni ne utječu na redovito obavljanje djelatnosti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook