Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kazneno prijavljena

Uhićena liječnica koja je ispisala gomilu recepata i u ime pacijenata podizala lijekove

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Liječnica koja je radila na zamjeni u ordinaciji u Dalmaciji izdala je 165 recepata za lijekove koje je sama preuzimala.

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je o liječnici (47) koja je ispisala 165 liječničkih recepata na imena pacijenata koji to nisu znali niti tražili.

Od ožujka prošle do lipnja ove godine, na radnom mjestu doktora medicine, i dok je radila kao zamjeniski liječnik u više ordinacija u Splitu, Solinu, Kaštelima i na Braču, koristila je podatke svojih pacijenata i ispisivala recepte.

Pročitajte i ovo Smiljana Srnec, ilustracija Osuđena na 15 godina Smiljana Srnec puštena na slobodu, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda: "Mora na operaciju u KBC Zagreb"

Ovjeravala ih je pečatima i potpisom, iako ju nitko to nije tražio niti je itko trebao te lijekove.

"Za izdane recepte nije vodila potrebne evidencije, a temeljem takvih krivotvorenih recepata u ljekarnama je podigla veću količinu lijekova koji sadrže djelatnu tvar oksikodonklorid (oksikodon, vrsta psihoaktivne droge) i somatropin", priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Zaplijenjeni novac - 1 kažnjen je FOTO Carinici zaustavili vozača kamiona, a kad su mu pogledali pod jastuk imali su što i vidjeti

Utvrđeno je postojanje sumnje da je 47-godišnjakinja počinila kaznena djela Zlouporaba položaja i ovlasti, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave, Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu. U ponedjeljak je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene