Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za silovanje

'Ličko rukovanje': Mraović traži suđenje na Sudu za ljudska prava u Strasbourgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj silovanja američke košarkašice Illishe Jarrett uskoro bi se trebao naći pred sucima Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Slučaj silovanja američke košarkašice Illishe Jarrett za koje je na zatvorsku kaznu od dvije godine osuđen Josip Mraović uskoro bi se trebao naći pred sucima Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, jer je Mraoviću podnio tužbu u kojoj smatra kako mu je povrijeđeno pravo na pravično i javno suđenje, piše Novi list.

S obzirom da se radilo o seksualnom deliktu postupak je bio zatvoren za javnost, a Mraović se žali što se sve odvijalo podalje od javnog mijenja.

Podsjetimo, Mraović je uhićen 16. travnja 2005. godine pod sumnjom za silovanje.Zbog sumnji u regularnost istrage, desetak dana kasnije, slučaj se oduzima gospićkom i dodjeljuje riječkom tužiteljstvu.

Početkom prosinca 2005. godine na gospićkom sudu izrečena mu je oslobađajuća presuda uz skandalozno obrazloženje da je 'guranje prsta u anus isto što i rukovanje'. Vrhovni sud u prosincu 2006. godine ukida presudu te suđenje potom seli u Rijeku gdje nova rasprava počinje 13. rujna 2007. godine.

Riječki sud dolazi do potpuno drugačijeg zaključka i 7. veljače 2008. godine Mraović je proglašen krivim za silovanje košarkašice te osuđen na tri godine zatvora. Uslijedila je Mraovićeva žalba Vrhovnom sudu koji mu je zatvorsku kaznu umanjio s tri na dvije godine.

Mraović je najavio podnošenje tužbe Ustavnom sudu, ali je i u tom slučaju dobio odbijenicu pa se odlučio potužiti u Strasbourgu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene