Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošao sa 77 glasova

Lex LNG "pogurali" Hasanbegović i Glasnović, Radin glasao protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru je danas sa 77 glasova izglasan zakon o terminalu za ukapljeni plin, tzv. lex LNG.

HDZ-ovcima su danas prilikom izglasavanja lex LNG-a svojim rukama "pomogli" Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović iz Kluba zastupnika "Nezavisni za Hrvatsku".

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Zanimljivo, protiv lex LNG-ja glasao je potpredsjednik Sabora Furio Radin, dok HDZ-ovac Ante Sanader nije bio prisutan na glasanju.

U Saboru se prvo glasalo o čak 380 podnesenih amandmana, od čega ih je 360 SDP-ovih. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković za vrijeme glasanja stalno je provjeravao kvorum koji je održavan uglavnom na 77 zastupnika vladajuće većine. Dobar dio oporbenjaka napustio je sabornicu, iako su amandmani bili njihovi.

"Utvrđujem da imamo kvorum. Pa onda nastavimo s ovim pametnim poslom", šalio se predsjednik Sabora.

Prijedlog kolokvijalno nazvan lex LNG izazvao je u javnosti i struci brojne kontroverze te osudu lokalne zajednice, a nezadovoljni što se zakon donosi po hitnoj umjesto po redovnoj proceduri. Iz SDP-a su na njega uložili čak 360 od ukupno 380 amandmana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene