Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neovisna lista Slavena Letice objavila je danas da će u predizbornoj kampanji potrošiti oko 375.000 kuna, Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) je objavila da će njeni troškovi za kampanju biti oko 300.000 kuna, a Međimurski demokratski savez (MDS) 60.000 kuna.


Iz Neovisne liste Slavena Letice priopćen je tek iznos predviđen za kampanju, a SRP je priopćio da predviđeni novac namjerava prikupiti iz članarine, dobrovoljnih priloga, donacija i dotacija.

Vezani članci Kune, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Ferberzar) Kampanja za Europske izbore u petoj brzini: Koliko će stranke izdvojiti za kampanju Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Kraljevski golupčići razbacuju se tuđim novcem: Otkriven iznos potreban da se Meghan i Harry presele u Afriku!

Iz MDS-a su objavili da će 60.000 kuna, koje će dobiti iz državnog proračuna, utrošiti na oglašavanje i galanteriju (25.000 kuna), oglašavanje na elektroničkim (12.000 kuna) i u tiskanim medijima (10.000 kuna), za zakup prostorija, razglasa i slično (5.000 kuna), za troškove prijevoza (3.000 kuna) te za ostale troškove (5.000 kuna).

Jučer je HDZ izvijestio da će za predizbornu kampanju potrošiti između 16 i 18 milijuna kuna, SDP 15,8 milijuna, HNS oko devet milijuna, HSP između šest i osam milijuna, HSU do 2,5 milijuna kuna, a IDS je danas objavio da namjerava potrošiti 2 milijuna kuna za kampanju.

Večeras u ponoć ističe zakonski rok objave troškova predizborne kampanje.