Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispunjenja sna splitskog poduzetnika

Let u svemir platio 200.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novu godinu jedan će splitski poduzetnik ući s ispunjenjem svoje posebne želje. Juroslav Buljubašić kartu za posebno putovanje platit će 200.000 dolara. Njegova je destinacija najveća nepoznanica - svemir.

U skromnom djetinjstvu nije mogao ni sanjati da će jednom zaista ostvariti svoju najveću želju i putovati u svemir i za to za 200.000 dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija slijepi putnik Letio za SAD bez putovnice, karte i vize pa ga pritvorili: Tvrdio da se ničega ne sjeća, stigla i presuda Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

Prije dvadeset godina Juroslav Buljubašić ušao je u posao s brodovima i na njemu se obogatio. Sada po Hrvatskoj i u svijetu trguje dionicama. Nije puno dvojio kada je susreo predstavnike agencije Virgin Galaktike koja nudi put u svemir. Unatoč recesiji odlučio je ispuniti svoju najveću želju.

Tako će specijalnim zrakoplovom Buljubašić doći će do ruba zemljine atmosfere, nakon čega će on tada osloboditi svemirsku letjelicu kojom će otići 400 kilometara u svemir. U letjelici će biti pet putnika i dva pilota. Iako je povratak u kalifornijsku pustinju osiguran, ipak postoji strah.

'Supruga mi je rekla da sam lud što to radima, a ako se preplašim u zadnji tren, uvijek mogu odustati', rekao je Juroslav Buljubašić. Putovanje je rezervirano za 2010. godinu, a na listi putnika je 500 zemljana među kojima i Brad Pitt i Angelina Jolie. I Juroslav Buljubašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene