Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragutin Lesar, šef Hrvatskih Laburista smatra da Vlada, odlukom o prodaji HPB-a, Croatia osiguranja ili davanjem autocesta u koncesije, na najgrublji način krši Zakon o upravljanju državnom imovinom.


Dragutin Lesar je u intervjuu za Soundset radiju najavio podnošenje kaznene prijave protiv premijera Milanovića nastavi li kršiti Zakon o upravljanju državnom imovinom. Upozorava da i danas prijeti opasnost da Vlada, odlukom o prodaji HPB-a, Croatia osiguranja ili davanjem autocesta u koncesije, na najgrublji način krši Zakon o upravljanju državnom imovinom.

'A odluke su donijeli da Sabor prije toga nije usvojio strategiju upravljanja državnom inovinom. Bude li i dalje tako, podnijet ću kao saborski zastupnik kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića Državnom odvjetništvu, za kazneno djelo protuzakonitog upravljanja državnom imovinom', rekao je Lesar.

>> BDP pao 1,9 posto, Linić poručuje: To je opasan pad, a krivi su poduzetnici

Za trenutno stanje, ali i pad BDP-a od 1,9 posto, krivi Radimira Čačića i njegove ljude. 'BDP neće rasti ako ne krenu investicije javnog, a posebice privatnog sektora. Linić je tog bio svjestan, no nije smio ništa reći jer je u Vladi. Zeznuo je resor prvog potpredsjednika Vlade i njegovi suradnici', kazao je Lesar.

Vezani članci Pantovčak i Trg svetog Marka Analiza: Prednosti i mane inauguracije na Pantovčaku umjesto ceremonije na Markovu trgu Zoran Milanović Miroslav Tuđman: "Milanović je privatizirao inauguraciju"; Mesić: "Važno je da se previše ne troši"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook